Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
PRESTIŽNA KNJIŽEVNA NAGRADA ODLAZI U KOPRIVNICU

Roman Marka Gregura proglašen najboljim

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vošicki je pobijedio u konkurenciji 50-ak romana od kojih je šest ušlo u finale izbora za najbolju knjigu fikcijske proze

Mladi koprivnički književnik Marko Gregur dobitnik je ovogodišnje prestižne nagrade Fric za svoj doista sjajan roman “Vošicki” o poznatom tiskaru i nakladniku.

Gradski čelnici o promjeni na čelu kompanije ‘Od nove uprave Podravke očekujemo investicije, zapošljavanje i rast plaća’

Nagrada Fric, koju organizira tjednik Express u suradnji s listom 24sata, nazvana je po nadimku velikog hrvatskog pisca Miroslava Krleže. Gregur ju je dobio prošli tjedan na prigodnoj svečanosti u zagrebačkom HNK na kojoj je bio i hrvatski predsjednik Zoran Milanović.

Vošicki je pobijedio u konkurenciji 50-ak romana od kojih je šest ušlo u finale izbora za najbolju knjigu fikcijske proze: Darko Cvijetić (“Što na podu spavaš”), Marko Gregur (“Vošicki”), Almin Kaplan (“Meho”), Andrej Nikolaidis (“Odlazak”), Ivica Prtenjača (“Plivač”) i Želimir Periš (“Mladenka kostonoga”).

– Postoje trenuci koje ćete pamtiti zauvijek, cijeli život, a to znate čim se dogode. Ovo je za mene jedan od takvih trenutaka. Zahvaljujem stručnom povjerenstvu i svim članovima žirija, tjedniku Expressu i listu 24sata koji je doista na izvrstan način prezentirao sve finaliste i njihova djela – rekao je nakon primanja nagrade Marko Gregur.

jedan od najljepših fenomena u Dalmatinskoj zagori Deset bunara na lokalitetu Rajčice postat će izletište, uredit će se staza i vidikovac

Predsjednik Zoran Milanović istaknuo je kako ga pomalo zbuni „kad vidiš da je ovako mladi čovjek autor romana. A opet, mladi ljudi su pisali veliku prozu i poeziju“.