Izbornik
Naslovnica Gradovi Kutina
Ljetni odmor polako privode kraju i sportaši

Rukometaši Moslavine počeli pripreme za novu sezonu

1/2
Foto: RK Moslavina
Pripreme će se većim dijelom održati u Kutini uz korištenje atletske i trim-staze, teretane, bazena i dvorane te igranjem prijateljskih susreta i utakmica Kupa

Nakon uspješne sezone 2021./2022. i ostvarenog cilja, ostanka u Premijer ligi, rukometaši RK Moslavine počeli su se početkom kolovoza pripremati  za novu sezonu u najelitnijem  hrvatskom rukometnom natjecanju. Izuzetno naporna i zahtjevna sezona ostavila je traga na igračima te je dvomjesečna stanka bila dobrodošla kako bi igrači odmorni i spremni dočekali početak priprema za nove izazove.

Četiri pojačanja

- U sezonu 2022./2023. ulazimo bez nekoliko igrača koji su dali veliki doprinos u ostvarenju klupskih ciljeva u proteklom razdoblju, Kligla, Mudrinjaka, Crnojevića, Vučelića, Masneca i Mrkalja. Većina njih odlučila se za inozemni angažman te im se svima, s nadom u ponovnu suradnju, zahvaljujemo na velikom trudu i odricanju te na lijepim trenucima provedenim u našem klubu - rekao je direktor 
Moslavine Boris Gutrung.

Kako bi se nadomjestio odlazak spomenutih igrača, klub je morao pojačati momčad kvalitetnim igračima. Sukladno tome, dogovoreni su prelasci četvorice kvalitetnih igrača koji dolaze iz klubova Premijer lige i 1. HRL: Marina Sorića iz Zameta koji je proglašen najboljim vratarom Premijer lige, desnog krila Filipa Turčića iz Dubrave, lijevog vanjskog igrača Karlovca Brune Negrana i desnog vanjskog igrača Ivanića Lovre Maleca.

Trenutačno momčad čine ovi igrači: Lukes, Horvat, Vozab, Mihaljević, Vidoš, Šušnja, Barta, Negran, Sorić, Malec, Turčić, Kajzogaj, Aramić i Slukan, te perspektivni domaći kadeti Daničić, Leskarac, Čiček, Počekal i Pačarek. Nakon oporavka od operacija, momčadi će se priključiti i Kristić i Frdelja.

Pripreme će se većim dijelom održati u Kutini, u dopodnevnom i večernjem terminu, uz korištenje atletske i trim-staze, teretane, bazena i dvorane te igranjem prijateljskih susreta i utakmica Kupa.

Slijedi uigravanje

Uvod u pripremni kondicijski dio koji uključuje trčanje, teretanu, vježbe izdržljivosti i plivanje provodi se prema prije utvrđenom planu i programu. A slijede ove utakmice:  27. kolovoza Moslavina -  KTC i Moslavina - Osijek (turnir u Kutini), 30. kolovoza utakmica Hrvatskog kupa (suparnik se još ne zna), 2. rujna Moslavina - Sisak (prijateljska), 10. rujna Poreč - Moslavina (1. kolo Premijer lige).