Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Ruski veleposlanik u službenom posjetu

'Rusko tržište je važno za koprivničke izvoznike'

Foto: Grad Koprivnica
Sretan sam jer smo dogovorili da se još više otvore vrata za daljnju suradnju u svim segmentima te još jednom zahvaljujem gospodinu Azimovu na podršci koju je dao našem gradu, županiji i Hrvatskoj, rekao je gradonačelnik Jakšić

U službenom posjetu Koprivnici boravio je veleposlanik Ruske Federacije Anvar Azimov.

Demografska slika Podravine Ne poduzme li se nešto, do 2051. broj stanovnika mogao bi biti 42 posto manji

– Veseli nas ovaj posjet zbog prošlosti i zbog sadašnjosti jer svi jako dobro znamo kako su snažne i duboke veze naše zemlje s Ruskom Federacijom, koliko ima prostora za pojačanje kulturne suradnje i sigurno je ovaj današnji posjet samo jedan dobar temelj za nastavke suradnje. Jako nam puno znači i radi veze našeg gospodarstva sa samom Rusijom jer rusko tržište našim izvoznicima igra jako veliku ulogu. Sretan sam jer smo dogovorili da se još više otvore vrata za daljnju suradnju u svim segmentima te stoga još jednom zahvaljujem gospodinu Azimovu na podršci koju je dao našem gradu, županiji i Hrvatskoj – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

koprivnica Pogledajte kako izgledaju dvometarske 'Pisanice od srca' koje su širile radost Uskrsa po svjetskim metropolama

Veleposlanik Azimov je pokazao interes za društvene, političke i gospodarske teme vezane uz Koprivnicu i županiju, a susreo se i s gospodarstvenicima.

– U ovom kraju sam drugi put, on je jako lijep i dobar kao i odnos naših dvaju naroda. Želim i dalje raditi na hrvatsko-ruskim odnosima, posebno na kontaktima između vašeg grada i ruskih gradova. Suradnja s vašim krajem u gospodarskom smislu je dobra, mislim na Podravku i Belupo, ali možemo i moramo poraditi na tome da se poboljša. Imate dobrog gradonačelnika, župana i dožupana te predsjednika vijeća koji rade za interese naroda. Rusi i Hrvati dva su prijateljska naroda – rekao je veleposlanik Azimov.      

Domaće organsko gnojivo Od biorazgradivog otpada proizvode Domko