Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
ZA GRADOVE POGOĐENE POTRESOM

S 200.000 kuna odmah uskočili u pomoć

Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Gradska vlast odlučila je odmah uskočiti s financijskom potporom i najavljuju da na tome sigurno neće stati

Koprivnica se od prvog dana aktivno uključila u pomoć područjima Petrinje, Siska i Gline koji su prošli tjedan pogođeni katastrofalnim potresom koji je uništio brojne objekte i uzeo sedam života.

BOŽIĆNICA ZA NEZAPOSLENE I UMIROVLJENIKE Stipendije za 22 učenika i 62 studenta

Gradska vlast odlučila je odmah uskočiti s financijskom potporom i najavljuju da na tome sigurno neće stati. Javna vatrogasna postrojba i dobrovoljna vatrogasna društva odmah su se stavili na raspolaganje, a u prikupljanje i podjelu pomoći uključili su se djelatnici i volonteri gradskog društva Crvenoga križa. O tome su prošli tjedan na konferenciji za novinare govorili gradonačelnik Mišel Jakšić, zapovjednica Javne vatrogasne postrojbe Jasminka Jakupec, ravnateljica gradskog Crvenog križa Adela Sočev i predsjednik gradske Vatrogasne zajednice Ivan Golubić. Gradonačelnik je otkrio kako je u sustavu gradskih tvrtki i gradske uprave dogovorena hitna donacija 200.000 kuna za gradove poharane potresom. Grad je, među ostalim, odustao od novogodišnjeg vatrometa te i taj novac preusmjerio u pomoć Petrinji, Sisku, Glini i okolnim selima.

– Upravo u takvim situacijama treba pokazati koliko smo spremni dati od sebe i kolike smo spremni napraviti korake prema solidarnosti kao pojedinci, ali i društvo te nastojati organizirano pomoći onima kojima je pomoć potrebna – naglasio je Jakšić.

ZA PETRINJU Vijećnici se odrekli naknade

Kaže kako su u dogovoru s predsjednicom uprave Komunalca Natašom Tetec i predsjednikom uprave Koprivničkih voda Zdravkom Petrasom odlučili hitno transferirati 200.000 kuna pogođenim područjima, a to neće biti sve. Ravnateljica Crvenoga križa Adela Sočev istaknula je kako je donacija građana bilo toliko da je njihov prostor bio premalen pa je Grad uskočio ustupivši im objekt u Kampusu u prostoru bivše vojarne.

Zaključeno je da će Koprivnica nastaviti pomagati Petrinji, Sisku i Glini u danima i mjesecima koji dolaze. Materijalno, ali i u ljudstvu te tehničkim sredstvima.