Izbornik
Naslovnica Gradovi Kutina
RUKOMET – JEDAN OD ZAŠTITNIH ZNAKOVA KUTINE

S povratkom RK Moslavine u Premijer ligu vratila se i publika u Sportski centar

Foto: Grad Kutina
I dok je ženski klub 90-ih godina i promjenom generacija stagnirao, muški je klub RK Moslavina sredinom 90-ih prolazio svoje najsvjetlije dane u povijesti

Jedan od kutinskih zaštitnih znakova sigurno je i – rukomet. Muški klub RK Moslavina, kao dugogodišnji najbolji klub u županiji, već je dugi niz godina u vrhu prvoligaškog rukometa, a ove godine se vratio u Paket24 Premijer ligu, gdje će pokušati ostvariti zacrtane ciljeve stabilnog premijerligaša.

Trenutačno u klubu aktivno igra i trenira više od 100 rukometaša različitih uzrasta. Povratkom RK Moslavina u Paket24 Premijer ligu tribine kutinske dvorane se ponovo pune.

ŽENSKI RUKOMETNI KLUB MOSLAVINA Mladih je i dalje puno, a nakon sedam godina natječe se i seniorska ekipa

A velika povezanost grada Kutine i rukometa traje više od 60 godina. Još od starog rukometnog igrališta na Templu, preko betonskog igrališta kod nogometnog stadiona i sve do kutinskog  Sportskog centra, generacije i generacije kutinskih rukometaša i rukometašica branile su boje kutinskih rukometnih klubova.

I dok je ženski klub 90-ih godina i promjenom generacija stagnirao, ali i dalje privlačio veliki broj djevojaka zainteresiranih za rukometnu igru, muški je klub RK Moslavina sredinom 90-ih prolazio svoje najsvjetlije dane u povijesti. Veliki su hrvatski i europski klubovi iz Kutine odlazili pognute glave, a nezaboravni su ostali trenuci finala Kupa Hrvatske, s RK Zagrebom kao i s francuskim Ivryjem, koje je pratilo blizu 2000 gledatelja.

Kutinska rukometna priča i dalje živi i kao nekad privlači i mlade i one starije, a velika potpora u svim segmentima stizala je i stiže i dalje od Grada Kutine i ljudi koji ga vode.