Izbornik
Naslovnica Gradovi Novalja
Odlučila Ličko-senjska županija

Sada je i službeno: Cocomo i Klemm dobili koncesiju nad Zrćem

Zrće
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL/Ilustracija
Konzorcij će koncesiju plaćati 1,3 milijuna kuna godišnje plus 3,60 posto prihoda, a u naredne tri godine planiraju uložiti oko 25 milijuna kuna

Konzorcij šest tvrtki, među kojima je i tvrtka Josipa Klemma, idućih 20 godina upravljat će plažom Zrće. Naime, Županijska skupština Ličko-senjske županije prihvatila je prijedlog Stručnog povjerenstva za dodjelu koncesija na pomorskom dobru da se koncesija nad Zrćem dodjeli konzorciju tvrtki čiji je nositelj tvrtka Cocomo novljanskog ugostitelja Josipa Šonje.

Osim Cocoma i Klemmove zaštitarske tvrtke, Klemm Sigurnost d.o.o., u konzorciju su još tvrtke Telur, ugostiteljski obrt Arkada, Vodeni sport Fero-Term i Kamgrad.

Konzorcij će koncesiju plaćati 1,3 milijuna kuna godišnje plus 3,60 posto prihoda, a u naredne tri godine planiraju uložiti oko 25 milijuna kuna. Šonje nam je otkrio da na Zrću ne planiraju otvarati nove klubove, već su se orijentirali na ugostiteljske i sportske djelatnosti.

Ulagat će u sportsko-rekreacijski sadržaj

- Imao sam najbolju ponudu i očekivao sam ovakvu odluku. Ostali sudionici natječaja sad još imaju pravo žalbe i dok taj proces ne završi, ne možemo ništa raditi. Budući da uskoro počinje sezona, nemamo previše vremena pa ćemo za ovo ljeto probati napraviti kioske za brzu prehranu i organizirati najam pedalina i jet skija - kaže novljanski ugostitelj. Komentirao je i najavu gradonačelnika Ante Dabe da će zbog dodjele koncesije pokrenuti postupak na Upravnom sudu jer smatra da plaža ne može ići u zakup dok se ne donese urbanistički plan uređenja.

- Mislim da je ovdje isključivo riječ o politici, odnosno o političkom sukobu između gradonačelnika i županije, a politika me ne zanima. Ne želimo ići u sukob s gradom, grad je naš saveznik i sve što radimo je u interesu Novalje. Činjenica jest da se bez urbanističkog plana uređenja ne može ići u neke konkretne zahvate, ali mi ćemo sve raditi po postojećem planu - rekao je Šonje.