Izbornik
Naslovnica Gradovi Garešnica
Kadetkinji iz Garešnice omogućili odlazak u Tursku

Šahistica Renata Hranilović ide na Europsko prvenstvo

Foto: GAREŠNICA
U svega nekoliko dana prikupljeno je 27.558,60 kuna. Hrvatski šahovski savez uplatio je 10.000, Grad Garešnica 5000, a pojedinci i privatni poslovni subjekti još 12.558,60 kuna

Renata Hranilović, državna kadetska prvakinja i viceprvakinja u šahu, početkom studenog ide na Europsko prvenstvo u Tursku. Odlazak talentirane desetogodišnjakinje bio je upitan zbog predviđenih troškova za sudjelovanje u iznosu od 20.000 kuna, zbog čega je Šahovski klub Garešnica odlučio pozvati javnost u pomoć s donacijama. U svega nekoliko dana prikupljeno je 27.558,60 kuna. Hrvatski šahovski savez uplatio je 10.000, Grad Garešnica 5000, a pojedinci i privatni poslovni subjekti još 12.558,60 kuna.

– Višak prikupljenih sredstava utrošit će se za sudjelovanje Renate Hranilović na pripremnim turnirima prije samog odlaska na prvenstvo te nabavu opreme za rad kluba kako bi se stvorili bolji preduvjeti za budući rad s mladima. S obzirom na navedeno, obavještavamo vas da se daljnje prikupljanje sredstava obustavlja – obavijestio je Miroslav Horina, predsjednik Šahovskog kluba Garešnica, zahvalivši se svima.

Europsko šahovsko prvenstvo u Turskoj održava se od 4. do 15. studenog, a šahistica Renata koja je do sada osvojila već četrdesetak medalja na natjecanjima  sada se neopterećeno može pripremati za put i ostvarenje velikog sna.