Izbornik
Naslovnica Gradovi Samobor
Okupljenima na Trgu čestitali Petra Škrobot i zamjenik Petar Burić

Samobor 2023. godinu dočekao slavljem u podne i ponoć

Foto: Grad Samobor
Samobor je ponovno proglašen najboljim velikim gradom za gospodarstvo, istaknula je u čestitki gradonačelnica

Samobor se od 2022. godine oprostio i u novu, 2023. ušao u podne i u ponoć. Podnevni doček okupio je brojne građane i posjetitelje. Točno u podne u zrak su poletjeli baloni i konfete, a sunčano vrijeme, iznadprosječno toplo za ovo doba godine, odlično raspoloženje, vesela i opuštena atmosfera uz glazbeni program razlozi su zbog kojih je podnevni doček postao omiljeno događanje za cijelu obitelj. Za odličnu atmosferu tijekom podnevnog dočeka pobrinula se grupa Night Express, a tijekom ponoćnog dočeka grupa Koala. Drugu godinu zaredom, točno u ponoć u nebo iznad Samobora umjesto vatrometa odaslani su lampioni želja.

Svima okupljenima na središnjem samoborskom trgu, uz zdravicu šampanjcem, u podne i u ponoć sve najbolje u novoj godini, puno zdravlja, ljubavi, sreće, uspjeha i dobrog raspoloženja poželjeli su gradonačelnica Petra Škrobot i njezin zamjenik Petar Burić.

U novogodišnjoj su noći gradonačelnica i zamjenik obišli žurne službe u Samoboru, policiju, hitnu medicinsku pomoć i vatrogasce te im poželjeli mirnu noć i sve najbolje u 2023. godini. Zahvalili su im što se 365 dana u godini brinu o sigurnosti, zaštiti i zdravlju sugrađana.

– Godina 2022. za Samobor je bila izrazito uspješna. Naš je grad ponovno proglašen najboljim velikim gradom u Hrvatskoj za gospodarstvo. Uz gospodarske ciljeve ostvareni su i mnogi drugi, od socijalnih i društvenih do infrastrukturnih. I u godini pred nama odgovorno nastavljamo raditi na dobrobiti Samobora i svih sugrađana.

Izazova će sigurno biti, no zato smo i dobili vaše povjerenje da se s njima uspješno nosimo, da odgovorimo na potrebe u zajednici i gradimo još bolji Samobor. S vjerom da ćemo u tome biti uspješni ulazimo u 2023. godinu. Sretna vam nova godina i neka ona bude prilika svakome od nas da budemo još bolji jedni drugima i našem voljenom Samoboru – stoji među ostalim u blagdanskoj čestitki gradonačelnice Samobora Petre Škrobot.