Izbornik
Naslovnica Gradovi Samobor
Nastavak poznatog Samoborskog proljetnog sajma

Samobor Craft Festival čuva tradiciju uz moderan koncept

Foto: Samobor
Festival traje do nedjelje, ulaz je besplatan, a posvećen je zanatskim vještinama i rukotvorinama. Uz to, nastupit će Silente, Urban&4, Pips, chips  & videoclips, te Porto Morto

Samobor će do nedjelje, 24. travnja, biti domaćin novog izložbenog događanja Samobor Craft Festival, ujedno i najvećeg festivala malih zanata u Hrvatskoj.

Velika hip-hop imena

Događanje nastavlja tradiciju poznatog Samoborskog proljetnog sajma, uz mnogo dodatnih sadržaja i još veći broj izlagača, što uključuje i bogat glazbeni program predvođen prepoznatljivim imenima domaće rock, pop i hip-hop scene. U organizaciji Grada 
i tamošnje Turističke zajednice festival predstavlja  bogatu ponudu vrijednih i unikatnih zanatskih proizvoda te gastronomske užitke, a zasebno mjesto ima i Festival igračaka, koji će biti popraćen brojnim igrama za one najmlađe te izložbom craft igračaka. S navedenom bogatom ponudom koju će predstaviti festival posjetitelji će se moći upoznavati tijekom ugodne šetnje središtem grada.

Događanje će se odvijati na mnogima omiljenim lokacijama, od Trga kralja Tomislava, Parka ispred Samoborskog muzeja do Ulice Mirka Kleščića i Trga Matice hrvatske. Samobor Craft Festival u svom premijernom izdanju na svojoj će koncertnoj pozornici, koja se nalazi na glavnom gradskom trgu, ugostiti i respektabilna imena domaće glazbene scene, koja će nastupiti u večernjim satima festivala.

Festival je svojim nastupom otvorio Vojko V, te hip-hop heroj nove generacije Bore Balboa,  kojemu je ovo bio  prvi nastup u 
Samoboru. Druga večer festivala bit će u znaku nastupa pop-rock glazbenih imena iz južnog dijela Hrvatske; dubrovački bend Silente za ovo proljeće najavljuje novi studijski album te će dio novih pjesama uživo predstaviti i u Samoboru, a pozornicu će dijeliti sa šibenskim bendom BluVinil.

U subotu pred publiku stiže Urban&4, koji će uživo predstaviti hvaljeni te Porinom i Rock&Off nagradama okrunjeni album “Lipanj, srpanj, kolovoz”, a istog dana na festivalu će nastupiti i synth-pop poslastica pocket palma.

Od nakita do gitara

Posljednjeg dana Samobor Craft Festival na svojoj će pozornici ugostiti kultni Pips, chips & videoclips, koji će donijeti set svojih prepoznatljivih pjesama iz kompletne karijere, te skupinu Porto Morto, koja pred publiku  stiže na krilima nedavne nagrade Porin za aktualni studijski album “Portopop”.

Ususret prvom  izdanju Samobor Craft Festivala gradonačelnica Petra Škrobot pozvala je sve građane i posjetitelje da posjete novo događanje.

– Pozivam sve da dođu i uživaju u bogatoj ponudi domaćih gastronomskih i etnoproizvoda prepoznatljivih za Samobor i Hrvatsku 
te u ponudi raznih rukotvorina, od nakita do gitara. Ove smo se godine odlučili na nešto drukčiji koncept dosadašnjeg Samoborskog proljetnog sajma, u smislu da će biti obogaćen glazbenim  programom, festivalom igračaka i drugim novitetima. Cilj nam je sačuvati tradiciju, ali i uvesti sadržaje koji će privući sve generacije – navodi P.etra Škrobot.

Tijekom četiri dana trajanja posjetitelji će se moći detaljno upoznati s bogatstvom  domaće zanatske i gastroponude, u kojoj će biti naglašen njen “craft” karakter, što će uključivati i praktične demonstracije te radionice za velike i male, dok će u večernjim satima uživati uz koncerte prepoznatljivih imena domaće glazbene  scene. Ulaz na sva događanja je besplatan.