Izbornik
Naslovnica Gradovi Samobor
Centar za mlade, najveći u Hrvatskoj, posjetilo je više od 100.000 ljudi, a provedeno je više od 1100 programa

Samoborski Bunker proslavio peti rođendan

1/4
Foto: Samobor
U svibnju su u planu plesni turnir, humanitarni buvljak za Udrugu Rea, festival Brdo knjiga, sajam vinila i stripova uz DJ radionicu za mlade, edukacija o odabiru srednjih škola, make-up edukacija, Pravna klinika, FIT&SIT treninzi, natjecanje u robotici te komedija za mlade “Superzvijezda”

Dvostrukim koncertom Nipplepeople i Z++ samoborski Centar za mlade Bunker u subotu je proslavio peti rođendan, a častio je i 
u utorak hit predstavom Lajnap Comedy.

Podrška mladima

Popuštanje epidemioloških mjera omogućilo je mladima planiranje velikih partyja, od kojih je prvi u nizu popularan “Pjena party”, zakazan za 4. lipnja. Bunker je petu godišnjicu i povratak na rad proslavio u velikom stilu.

Osim zabave, tu su i edukativni sadržaji pa su u srijedu Bunkeru u posjetu stigli mladi iz pet europskih zemalja koji su u Samoboru napravili kratke video filmove o cyberbullyingu, a njihova je misija prevencija internetskog nasilja.

– Glavna smjernica rada Centra za mlade Bunker pružiti je mladima mogućnost kvalitetnog provođenja slobodnog vremena te poticanje na aktivno uključivanje u lokalnu zajednicu. Sadržaji prostora i događanja u njemu stoga se u potpunosti stvaraju zajedno s mladima, bilo udrugama ili pojedincima, kroz  program DOPRI – Dođi, PRedloži, Izvedi! Zahvaljujući velikoj podršci Grada Samobora, mladi kroz Bunker imaju mogućnosti razvoja svojih potencijala daleko veće nego u mnogim drugim gradovima. Izuzetno je važno da u ovom postpandemijskom razdoblju pružimo mladima što širi raspon podrške – rekla je Jelena Vojvoda, ravnateljica 
Centra za mlade Bunker.

Centar za mlade otvoren je šest dana u tjednu kada mladi mogu koristiti prostore Chill out zone gdje su im dostupne društvene igre, bilijar, stolni tenis i PlayStation te Study rooma s pristupom kompjuterima, internetu i printeru.

Bogat program u svibnju

– Veseli nas što vidimo veliki interes mladih za naše različite sadržaje, od kreativnih radionica i predavanja o različitim temama, 
preko fitness programa i različitih turnira u društvenim igrama ili sportu do kulturnih programa – stand upa, kazališnih predstava, koncerata – rekla je Marina Vraneković, organizatorica programa za mlade u Bunkeru.

U svibnju su u planu plesni turnir, humanitarni buvljak za Udrugu Rea, festival Brdo knjiga, sajam vinila i stripova uz DJ radionicu za mlade, edukacija o odabiru srednjih škola, make-up edukacija, Pravna klinika, FIT&SIT treninzi, natjecanje u robotici te komedija za mlade “Superzvijezda”, koja je osvojila titulu najbolje predstave Zagrebačkog  festivala kazališnih amatera.

U pet godina samoborski Bunker posjetilo je više od 100.000 ljudi, a provedeno je više od 1100 programa, samostalnih i u suorganizaciji.

– Ponosna sam što Samobor ima najveći Centar za mlade u Hrvatskoj i zato je važno iskoristiti sve njegove potencijale. Želja mi je da mladi u našem gradu budu još aktivniji i da budu kreatori programa u Bunkeru i zato ih pozivam da se uključe u sve  aktivnosti koje im se nude, ali i da se povežu s mladima iz drugih krajeva Hrvatske, kao i drugih država. Centar za mlade omogućava da nauče nešto novo, usavrše postojeće vještine te steknu korisno iskustvo volontiranja. Budite aktivni, jer jedino tako se možete izboriti za promjene i ono što želite – poručila je samoborska gradonačelnica Petra Škrobot.