Izbornik
Naslovnica Gradovi Samobor
SAMOBOR

Sanira se klizište na Falašćaku i Galgovu

Foto: Samobor
Zbog radova na izvanrednom održavanju ceste Falašćak – Galgovo do 30. lipnja na snazi je privremena regulacija prometa iz smjera Galgova na dionici od skretanja za Sveti Martin do skretanja za Konšćicu, i to u 7 do 17 sati, u skladu s rješenjem Policijske postaje Samobor

Počelo je izvanredno održavanje ceste Falašćak – Galgovo sa sanacijom klizišta u ukupnoj dužini od 1250 m, uključivo s pješačkom stazom i 5 zona sanacije klizišta. Za navedeni projekt Gradu Samoboru iz fondova Europske unije odobreno je gotovo milijun eura, a Grad je u proračunu osigurao dodatnih 600.000 eura. Rekonstrukcija ceste na području Falašćaka i Galgova znatno će unaprijediti kvalitetu života stanovnicima navedenog područja, a projekt je proveden uz podršku i u suradnji s mjesnim odborom Galgovo. Ovim se potvrđuje važnost suradnje mjesnih odbora i gradske uprave na rješavanju lokalnih infrastrukturnih problema jer se to više puta pokazalo iznimno uspješnim.

Zbog radova na izvanrednom održavanju ceste Falašćak – Galgovo do 30. lipnja na snazi je privremena regulacija prometa iz smjera Galgova na dionici od skretanja za Sveti Martin do skretanja za Konšćicu, i to u 7 do 17 sati, u skladu s rješenjem Policijske postaje Samobor. Sve sudionike u prometu poziva se na povećani oprez prilikom vožnje te ih se moli da poštuju postavljenju prometnu signalizaciju za izmjenično propuštanje vozila. Poslije, u vrijeme kad se budu izvodili radovi i u punom profilu dionice ceste, ona će biti zatvorena za sav promet i vozit će se obilaznim smjerovima.

O terminima tog zatvaranja javnost će biti na vrijeme obaviještena. Obilazni smjerovi u toj fazi će biti: Sveti Martin – Konšćica – Samobor iz smjera Galgova te Konšćica – Sveti Martin – Galgovo iz smjera Samobora. Sanacija klizišta i rekonstrukcija ceste jedan je u nizu velikih komunalnih zahvata koje gradska uprava poduzima kako bi život u Samobor učinila što kvalitetnijim.

Iz EU fondova za sanaciju je odobreno oko 200.000 eura Počela obnova mosta preko Gradne u ulicama Milakovićeva – Mlinska zbog šteta nastalih u potresu SAMOBOR Centar za starije osobe prijavljen na fondove EU Nj. E. Richarda Rodgersa oduševili turistički i poduzetnički potencijali grada Veleposlanik Australije u nastupnom posjetu Samoboru