Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko
HEROJI IZ JASKE

Saniraju štetu, pomažu unesrećenima, čiste, skupljaju i istovaruju pomoć...

Foto: Grad Jastrebarsko
VZG je posebnu zahvalu uputio gradonačelniku Novoselu te zamjenicima Bučaru i Šlatu

Odmah nakon najsnažnijeg potresa koji je 29. prosinca pogodio središnju Hrvatsku, sve vatrogasne postrojbe Vatrogasne zajednice Grada Jastrebarskog izašle su u obilazak naselja kako bi pomogle eventualno unesrećenom stanovništvu i vidjele razmjere štete. Prilikom prvog obilaska, srećom, nije bilo ozlijeđenih osoba, no u samom gradu i u nekim okolnim naseljima uočeno je dosta napuknutih zidova, nagnutih dimnjaka, otpalih crepova i srušenih cigli.

IZGLASAN Proračun iznosi 115,463.247 kuna

Odradili brojne intervencije

Dobrovoljci iz Jaske odradili su brojne intervencije na području grada, ali i na potresom pogođenom području Siska, Petrinje i Gline.

– Već sat nakon potresa, po nalogu županijskog vatrogasnog zapovjednika, u Petrinju je upućena vatrogasna postrojba DVD-a Jastrebarsko s kombi-vozilom, nosilima i četiri vatrogasca, kako bi pomogla u spašavanju ozlijeđenih osoba u potresu. U 12.54 sati mobiliziran je i tim za spašavanje iz ruševina Civilne zaštite RH u kojem je osam vatrogasaca iz DVD-a Cvetković, Čabdin i Gornji Desinec, koji je krenuo put Siska, Petrinje i Gline – kaže Vedran Boričević, zapovjednik VZG Jastrebarsko.

Sve postrojbe u suradnji s gradskim Crvenim križem uključile su se u prikupljanje humanitarne pomoći. Sudjelovali su i kod utovara i istovara pomoći koja je stizala iz cijele Europe u centralno skladište Civilne zaštite RH u Jastrebarskom. U saniranju štete u nastradalim područjima pomagali su te još i dalje pomažu vatrogasne postrojbe DVD-a Jastrebarsko, Donji Desinec, Plešivica, Cvetković, Domagović, Gornji Desinec i Petrovina s po 15 vatrogasaca po danu.

LIONS CLUB SLATINA I GRAD SLATINA POMAŽU BANOVINI Donacije za kupnju mobilnih kućica

Na ispomoći su im i vozila za rad na visini zamjenika gradonačelnika Stipe Bučara i njihova sugrađanina Marina Bankovića.

Zahvala jaskanskim herojima

– Želim zahvaliti svim vatrogascima VZG-a Jastrebarskog koji su se odazvali na intervencije i profesionalno ih odradili. Posebno zahvaljujem gradonačelniku Zvonimiru Novoselu i njegovim zamjenicima Stipi Bučaru i Domagoju Šlatu, koji nas vjerno prate i podržavaju, a i oni sami su kolege vatrogasci i aktivno sudjeluju u intervencijama – zaključio je V. Boričević. – Vatrogastvo nije samo poziv. To je način života. Kad vatrogasac krene na intervenciju nestaju sve razlike među ljudima. Postoji samo želja i cilj - pomoći ljudima. Hvala jaskanskim herojima iz svih naših vatrogasnih društava koji raščišćavaju svoj grad i gradove u kojima se nesebično daju ovih dana. Vjerujem da su mnogim ljudima bili zraka sunca i razlog za vjeru u bolje sutra. Ponosan sam na njih i njihov nesebičan rad. Zahvaljujem i svim volonterima, gradskom društvu Crvenog križa, poduzetnicima i svim ljudima koji su na bilo koji način pomogli području pogođenom potresom! Grad će značajno u danima koji dolaze pomoći u obnovi – rekao je gradonačelnik Novosel.