Izbornik
Naslovnica Gradovi Samobor
Intenzivni radovi

Sanirano pet klizišta na cesti Falšćak - Galgovo

Na području klizišta izgrađen je potporni zid
Foto: Samobor

I dalje se intenzivno uređuju prometnice. Jedni od najzahtjevnijih radova izvedeni su na prometnici Falašćak – Galgovo, jer se saniralo čak pet klizišta. Izgrađen je potporni zid i ugrađeno preko 250 pilota duž cijelog klizišta. Klizišta su predstavljala izrazitu opasnost. Po završetku sanacije klizišta pristupilo se asfaltiranju prometnice i pješačke staze. Vrijednost projekta je gotovo dva milijuna eura od čega je oko milijun ostvaren iz fondova EU. Asfaltirana je prometnica u Svetom Martinu i Konšćici u dužini od gotovo 3 kilometra.

Radovi su obuhvatili skidanje postojećeg asfalta, postavu cestovnih i pješačkih rubnjaka, sanaciju postojeće oborinske odvodnje, uređenje šahtova... U tijeku je sanacija vodovodnih cijevi u Starogradskoj ulici te uređenje Strme ulice, Ulice Matije Gupca, Ulice Petra Svačića, Ulice kneza Borne i Ulica kralja Zvonimira.

DIGITALIZIRANI NASLOVI Više od 700 lektirnih naslova đacima je dostupno putem interneta pa ih mogu čitati na mobitelu, laptopu i tabletu Svih pet škola u programu Read Your Way To Better English Osnovci uče engleski čitajući knjige iz knjižnice u Oxfordu "Dječji festival" održava se i u drugim gradovima Hrvatske. Tradicionalna je to godišnja akcija Saveza društava "Naša djeca" Hrvatske i osnovnih društava te aktivnost posve posvećena djeci Ljubav djeci prije svega Ovogodišnji Dječji tjedan posvećen je Europskoj godini vještina Dan branitelja grada Samobora Samobor U Parku domovinske zahvalnosti obilježen Dan samoborskih branitelja