Izbornik
Naslovnica Gradovi
Ljubav djeci prije svega

Ovogodišnji Dječji tjedan posvećen je Europskoj godini vještina

"Dječji festival" održava se i u drugim gradovima Hrvatske. Tradicionalna je to godišnja akcija Saveza društava "Naša djeca" Hrvatske i osnovnih društava te aktivnost posve posvećena djeci
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Do nedjelje na nekoliko lokacija djeca vrtićke i osnovnoškolske dobi mogu uživati u nizu aktivnosti kroz igre, priredbe i stvaralačke aktivnosti djece i za djecu, a pokreću se i nove akcije od šireg značaja za razvoj i odgoj djece

Ovotjedna zbivanja u Samoboru oduševit će one najmlađe jer će imati prilike uživati u nizu aktivnosti za njih. Grad Samobor će i ove godine u suradnji s Dječjim forumom Grada Samobora obilježiti Dječji tjedan. Tradicionalna je to godišnja akcija Saveza društava "Naša djeca" Hrvatske i osnovnih društava te aktivnost posve posvećena djeci.

Radionice, promocije igre...
Ove se godine Dječji tjedan u Samoboru održava od 2. do 8. listopada. Ove godine aktivnosti u dječjem tjednu posvećene su Europskoj godini vještina. Moto je ovogodišnjeg Dječjeg tjedna - Ljubav djeci prije svega!

Trajni ciljevi Dječjeg tjedna su usmjeriti pozornost najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu, organizirati u tim danima posebne i prigodno odabrane igre, priredbe i stvaralačke aktivnosti djece i za djecu, pokrenuti nove akcije od šireg značaja za razvoj i odgoj djece, kao i poticati volonterski društveni i stručni rad odraslih s djecom, te i aktivnu participaciju djece u aktivnostima lokalne zajednice i šire.

Program i ovogodišnjeg dječjeg tjedna je bogat te donosi ponešto za djecu svih uzrasta, ali i njihove roditelje. Ovogodišnji Dječji tjedan započeo je jučer, 3. listopada u 10 sati u Samoborskom muzeju, radionicom za četvrte razrede Osnovne škole Samobor i predstavljanjem publikacije "Priče iz starine" te kreativnom radionicom i stručnim vodstvom kroz Etno kućicu. Program se danas u 10 nastavlja na dječjem odjelu Gradske knjižnice Samobor radionicom za predškolce "Istražite koji su znanstvenici/ce i izumitelji/ice iz Hrvatske koji/e su promijenili/e svijet, ali i koji/e su danas vodeći/e svjetski i hrvatski/e znanstvenici/e i posvetite im jedan dan kroz učenje o njima i njihovom značaju! Saznajte postoji li ili je postojao/la u vašem okruženju izumitelj/ica i zbog čega je poznat/a!". Danas, također u 10 sati u Samoborskom muzeju je na programu radionica za četvrte razrede Osnovne škole Samobor, predstavljanje publikacije "Priče iz starine", kreativna radionica i stručno vodstvo kroz Etno kućicu. U Pučkom otvorenom učilištu Samobor u 9, 10 i 14 sati može se pogledati animirana kino projekcija Nestašna zubić vila za osnovne škole i vrtiće Grada Samobora.

Program zatvara Trnoružica
U petak u 11 sati u Gradskoj vijećnici održat će se sastanak predstavnika sedmih razreda svih pet samoborskih osnovnih škola s predstavnicima Grada na kojem će se raspraviti aktualna pitanja i problemi koji muče osnovnoškolce te kako ih poboljšati. U subotu, 7. listopada u 10 sati u Dječjem vrtiću Grigor Vitez, Područnom objektu Antuntun (Vojarna) na programu je promocija publikacije "Odgojitelji o odgoju" Ivane Pesidić. Program u nedjelju u 17 sati u Pučkom otvorenom učilištu Samobor zatvara besplatna predstava za djecu Teatra Naranča "Trnoružica", a besplatne ulaznice mogu se podići na blagajnama Pop up kina i Kina Samobor. Svi sadržaji su besplatni, a Grad poziva svu djecu da sudjeluju u programima Dječjeg tjedna.

Željko Burić šibenik Željko Burić: Šibenik je uspio zahvaljujući europskom novcu Dječji je gradonačelnik Janko Jembrih, učenik 7. razreda OŠ Kupljenovo, a njegova zamjenica Lana Sunčica Čobec, učenica 7. razreda OŠ Antuna Augustinčića DJEČJI GRADONAČELNIK ZAPREŠIĆA Janko Jembrih: "Želim da grad ima najviše zabavnih stvari za djecu" Dan branitelja grada Samobora Samobor U Parku domovinske zahvalnosti obilježen Dan samoborskih branitelja