Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Rastu prihodi i plaće

Sedam koprivničkih tvrtki u 'top 10' izvoznika

Podravka
Foto: Žarko Bašić/Pixsell/Ilustracija
Podravka je ostvarila najveći ukupan prihod, oko 2,1 milijarde kuna, na drugom je mjestu KTC iz Križevaca, a na trećem Belupo

Koprivnička Podravka ostvarila je najveći ukupan prihod u 2016. godini, oko 2,1 milijardu kuna, na drugom je mjestu KTC d.d. sa sjedištem u Križevcima s 1,3 milijarde kuna, a na trećemu Belupo iz Koprivnice sa 654 milijuna kuna, objavila je ovih dana Fina. Slijede Carlsberg Croatia s 354 milijuna, Radnik s 310,4 milijuna kuna i koprivnički Komunalac sa 150 milijuna kuna prihoda. Među deset tvrtki s najvećim prihodima iz Koprivnice još su i Hartmann sa 135 i Bilokalnik-Ipa sa 133 milijuna kuna.

Renesansni festival Nova tema Tajne željeza na Renesansnom festivalu

Prosječna mjesečna obračunata neto plaća iznosila je 4815 kuna, što je nominalno 0,3 posto više u odnosu na 2015. godinu, a 6,3 posto manje od prosječne mjesečne neto plaće po zaposlenom kod poduzetnika u Hrvatskoj. U Koprivničko-križevačkoj županiji u 2016. godini poslovalo je 1688 poduzetnika koji su zapošljavali 16.301 radnika, što je u odnosu na prethodnu godinu povećanje broja zaposlenih za 5,9 posto. Oko 72 posto tvrtki poslovalo je s dobiti.

Među gradovima i općinama poduzetnici iz Koprivnice prvi su prema broju poduzetnika (666), broju zaposlenih (8722), ukupnom prihodu (5,4 milijarde kuna), dobiti (350 milijuna kuna) i neto dobiti (329,4 milijuna kuna). Prema gubitku razdoblja (20,4 milijuna kuna) poduzetnici iz Koprivnice nalaze se na trećemu mjestu, iza Križevaca i općine Kalinovac. Prema broju zaposlenih, nakon Koprivnice slijede Križevci i Đurđevac. Čak sedam tvrtki iz Koprivnice je među deset najvećih županijskih izvoznika, a ljestvicu predvode Podravka, Belupo i Hartmann. Na četvrtom je mjestu Carlsberg Croatia, a na petom mala tvrtka Star Chemicals.     

Koprivnica Ulaganja Za zaštitu kulturne baštine milijun kuna