Izbornik
Naslovnica Gradovi Sisak
VELIKI TRUD

Sisačka bolnica napravila potrebne izmjene projekta Središnjeg paviljona

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić obišao sisačku bolnicu
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Raniji natječaj na kojeg je bivša uprava sisačke bolnice prijavila cijelu zgradu središnjeg paviljona poništio je ministar Nakić

Sisačka bolnica napravila je potrebne izmjene projekta Središnjeg paviljona te su se kandidirali na natječaj za financiranje iz sredstava Europske unije.

- Dali smo si veliki trud, imali gotov plan Središnjeg paviljona, no da bi se mogli natjecati prema fondovima Europske unije taj projekt smo morali prenamijeniti. EU je financirala objedinjeni hitni bolnički prijem, koji je već bio u projektu, i dnevnu bolnicu tako da smo taj dio projekta morali prenamijeniti u dnevnu bolnicu. To smo napravili u dogovoru s našim projektantom, koštalo nas je oko 400.000 kuna ta izmjena projekta, dobili smo sve dozvole, kao i od ministarstva, te smo se uspjeli prijaviti na vrijeme - rekao je ravnatelj sisačke Opće bolnice dr. Tomislav Dujmenović.

Raniji natječaj na kojeg je bivša uprava sisačke bolnice prijavila cijelu zgradu središnjeg paviljona poništio je ministar Nakić.

- Mi smo sada zasebno prijavili oba projekta na fondove i treći smo na natječaju za natječaje za dnevne bolnice i prvi, i za sada jedini, za objedinjeni hitni bolnički prijem tako da vjerujemo da će do kraja godine biti obrađeni prijave i odobrena sredstva kako bismo mogli raspisati javno nadmetanje za gradnju novog središnjeg paviljona - rekao je župan Ivo Žinić prilikom današnjeg obilaska sisačke bolnice. 

Ravnatelj bolnice govorio je i o nedavnom električnom udaru koji je u Odjelu za fizikalnu terapiju u Jodnom lječilištu nastao zbog HEP-ovih radova kada je stradalo dosta opreme. Zbog toga je fizikalan terapija bila izvan pogona neko vrijeme.

- Šteta je procijenjena, osiguranje će dio opreme popraviti, a bit će nabavljen i dio nove opreme i očekujem da će se sve vrlo brzo vratiti u normalu - istaknuo je dr. Dujmenović.