Izbornik
Naslovnica Gradovi Sisak
'da kraj tebe zaspin vilo'

Sisačke klape dobile zlatne nagrade na Delmati 2019. u Zagrebu

Foto: Večernji list
U konkurenciji od 15 klapa iz cijele Hrvatske Lađarice su osvojile zlato u kategoriji tradicionalni idiom, a Kolapjani u kategoriji klapske izvedbe popularnih pjesama

Kvalitetu sisačkog klapskog pjevanja potvrdili su i rezultati s netom održanog natjecanju u klapskom pjevanju Delmata 2019. u Zagrebu. Muškoj klapi Kolapjani i Ženskom vokalnom sastavu Lađarice iz Siska stručni je žiri u sastavu Mojimir Čačija, Vlado Sunko, Vladan Vuletin, Branko Starc, Bojan Pogrmilović i Ani Vuletić dodijelio zlatne nagrade.

U konkurenciji od 15 klapa iz cijele Hrvatske Lađarice su osvojile zlato u kategoriji tradicionalni idiom, a Kolapjani u kategoriji klapske izvedbe popularnih pjesama.

u gradskom proračunu za stipendije osigurano 600.000 kuna Grad Sisak stipendira stotinu studenata, među kojima i 32 nova

Voditeljici oba sisačka sastava, maestri Marijani Ivšić Kolić, žiri je u Zagrebu dodijelio i posebno priznanje za umjetničko vođenje.

- Zlatna nagrada za Kolapjane još je jedno priznanje u kolekciji sisačke klape koja je svoj dugogodišnji rad nedavno okrunila i snimanjem prve autorske pjesme ”Da kraj tebe zaspin vilo”, a Lađaricama odličan vjetar u leđa za ovogodišnje sudjelovanje na najprestižnijem pjevačkom natjecanju iz područja klapske glazbe – Festivalu dalmatinskih klapa Omiš – rekla je Marijana Ivšić Kolić.

koncert “Sjećanje na ljeto” Klape Bošket, Vinčace i Armorin nastupaju u petak u Društvenom domu