Izbornik
Naslovnica Gradovi Sisak
u gradskom proračunu za stipendije osigurano 600.000 kuna

Grad Sisak stipendira stotinu studenata, među kojima i 32 nova

Foto: Grad Sisak
Ikić Baniček: Pozivam vas da nakon diplomiranja ostanete živjeti i raditi u svom gradu. Vaši uspjesi su ujedno i naši uspjesi

Trideset dvoje sisačkih studenata primilo je u petak na prigodnoj svečanosti ugovore o stipendiranju, čime je nastavljen 18-godišnji program Grada Siska pomoći najpotrebitijim studentima. 

Ove je godine diplomiralo 12 gradskih stipendista, tako da ih sada još ukupno stotinjak prima stipendije u iznosu 700 kuna na mjesec.  Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček je na uručenju ugovora rekla da je u gradskom proračunu za stipendije osigurano 600.000 kuna, a još 100.000 kuna, kao partner osigurava OTP banka.

uskoro će započeti kolektivni pregovori Grad već 5 godina nema potpisane kolektivne ugovore

"Pozivam vas da nakon diplomiranja ostanete živjeti i raditi u svom gradu. Vaši uspjesi su ujedno i naši uspjesi", dodala je Ikić Baniček.

Kornelija Marović iz OTP banke kazala je kako se ta banka svojom donacijom, kroz akciju "Zeleno svjetlo za znanje", već deveti puta uključuje u program stipendiranja sisačkih studenata slabijeg materijalnog stanja. Do sada je OTP banka za stipendije u Hrvatskoj  ukupno izdvojila već oko pet milijuna kuna, dodala je Marović.

Uz ugovore o stipendiranju i čestitke, sisački studenti su primili i simbolične božićne darove.

Gradski muzej Sisak/Ilustracija povijest grada Muzej prvi put objavio nepoznate podatke o Siščanima u 1. svjetskom ratu