Izbornik
Naslovnica Gradovi Sisak
uskoro će započeti kolektivni pregovori

Grad već 5 godina nema potpisane kolektivne ugovore

1/2
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
Od svih gradskih tvrtki kolektivni ugovor je ove godine sklopljen u Auto prometu Sisak, a drugdje su prava radnika riješena preko ugovora s radničkim vijećem

Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika (SDLSN) potvrdio je kako bi u Gradu Sisku uskoro trebali započeti kolektivni pregovori za kolektivni ugovor za službenike i namještenike gradske uprave.

Gradski muzej Sisak/Ilustracija povijest grada Muzej prvi put objavio nepoznate podatke o Siščanima u 1. svjetskom ratu

Naime, Sisak, na čijem je čelu SDP-ova gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, već pet godina nema potpisane kolektivne ugovore te  su pregovori oko novih prekidani u nekoliko navrata. Od svih gradskih tvrtki kolektivni ugovor je ove godine sklopljen u Auto prometu Sisak, a drugdje su prava radnika riješena preko ugovora s radničkim vijećem.

"Gradonačelnica nas je obavijestila da sa zadovoljstvom prihvaća prijedlog Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika RH o pokretanju kolektivnih pregovora. Ova lijepa vijest došla je u predblagdansko vrijeme, kao potvrda da u Gradu Sisku postoji prostor za socijalni dijalog i kolektivno pregovaranje, nakon razdoblja u kojem su se prava zaposlenika uređivala za sindikate dvojbenim pravnim aktima, umjesto kolektivnim ugovorima", kazuje Siniša Kuhar, glavni tajnik SDLSN.

Snjegović u Sisku glavna atrakcija u radićevoj ulici Zahvaljujući spretnom prolazniku, spašen je nos Snjegovića