Izbornik
Naslovnica Gradovi Sisak
Donacija Grada

Sisak dobio novo sportsko igralište, vrijednost radova 100.000 kn

Novo sportsko igralište u Sisku
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Na igralištu će se postaviti i led rasvjeta, a stavit će se i dva koša

Na mjestu gdje su se 50-ih i 60-ih igrale košarkaške utakmice u Sisku, iza Dječjeg doma Vrbina, donacijom Grada Siska uređeno je novo sportsko igralište.

- Ovdje je bilo potrebno prvo staviti betonsku podlogu jer je igralište bilo jako oštećeno. Uređenjem ovog igrališta omogućujemo korisnicima Doma, djeci iz kvarta i Košarkaškom klubu Sisak još jedan sportski teren. Trebamo još postaviti led rasvjetu, dodati dva koša, a uredit ćemo i obližnje dječje igralište koje će dobiti novo ruho i sprave-  rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček prilikom obilaska obnovljenog igrališta.

- Jako smo zadovoljni što nam je Grad Sisak obnovio ovo igralište koje je bilo zapušteno jer ne bismo to mogli napraviti sami bez pomoći Grada. Djeci se igralište jako sviđa i cilj je da se naša djeca iz Doma uključe u treninge košarka – rekla je Ivona Hodak, ravnateljica Doma za djecu Vrbina.

Vrijednost cijele investicije s klik Flex podlogom i ostalim radovima iznosi oko 100 tisuća kuna. Nakon sportskih igrališta u Lačanovoj, Odranskoj i na Trgu Vere Grozaj, ovo je četvrta ovakva podloga na sisačkim sportskim igralištima.