Izbornik
Naslovnica Gradovi Sisak
Sisačka tvrtka Gospodarenje otpadom ulaže u svoju opremu

Sisku stigla četiri nova komunalna vozila ukupne vrijednosti 6,7 milijuna kuna

Foto: NIKOLA ČUTUK/PIXSELL
U travnju se očekuje isporuka dodatna tri komunalna vozila i traktor s prikolicom te će ukupna vrijednost svih vozila, s ovom isporukom, iznositi oko 10 milijuna kuna, naglasila je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček

Sisačkom gradskom trgovačkom društvu Gospodarenje otpadom Sisak d.o.o. u petak su isporučena četiri nova komunalna vozila, a direktoru Mateu Lončaru ključeve je u ime dobavljača predao direktor tvrtke O-K-TEH d.o.o. Darko Pivac koji je istaknuo kako je riječ o najmodernijim vozilima na tržištu.

Ukupna vrijednost projekta, kojim je nabavljeno komunalno vozilo za odvojeno prikupljanje otpada, iznosi 1.759.187,50 kuna od čega je 85 posto odnosno 1.186.319,50 kuna sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda. Nabavom ovog komunalnog vozila povećat će se udio odvojeno prikupljenog komunalnog otpada u ukupnoj količini komunalnog otpada što će u konačnici smanjiti količine otpada koje se odlažu na odlagalištu.

Isporučena su i dva komunalna vozila s potisnom pločom te kiper s kranom ukupne vrijednosti 4.949.370,00 kuna koje je u potpunosti financirao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

- Nova vozila našim će djelatnicima omogućiti znatno lakše i brže obavljanje poslova, a time i bržu i kvalitetniju uslugu našim sugrađanima - rekao je direktor Gospodarenja otpadom Sisak Mateo Lončar.

Isporuci novih vozila prisustvovala je i načelnica Sektora za zaštitu okoliša u Fondu za zaštitu okoliša Aleksandra Čilić.

- Grad Sisak je s ovim vozilima dobio snažan vjetar u leđa i vjerujem da će se gospodarenje otpadom na ovom području znatno još i poboljšati - naglasila je Aleksandra Čilić.

U travnju se očekuje isporuka dodatna tri komunalna vozila i traktor s prikolicom te će ukupna vrijednost svih vozila, s ovom isporukom, iznositi oko 10 milijuna kuna, naglasila je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

- Gospodarenje otpadom jedna je od djelatnosti koja se ne vidi i ne primjećuje ukoliko se moderno, efikasno i učinkovito izvršava. Primjećujemo tek kad nešto zašteka. U ovakvoj situaciji, kada imamo tvrtku kao što je GOS, koja pokazuje dominantnost u Sisačko-moslavačkoj županiji i odskače svojom kvalitetom i opremom i zaista radi bitne iskorake u posljednje tri godine, od reciklažnih dvorišta do polupodzemnih spremnika, tada naši građani ne moraju brinuti o gospodarenju otpadom jer imaju tvrtku da brine za njih i to obavlja - istaknula je gradonačelnica Ikić Baniček.

Nova komunalna vozila isporučena su u neposrednoj blizini prvog reciklažnog dvorišta Sisak Stari na kojem građani besplatno mogu zbrinuti sve vrste otpada nastalog u kućanstvu, a otvaranjem i drugog reciklažnog dvorišta Sisak Novi u gradu Sisku znatno je unaprijeđen sustav gospodarenja otpadom.