Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko
Više od 300 mališana uživalo je u zimskim aktivnostima

Škola alpskog skijanja, klizanje i hokej na ledu za nezaboravno iskustvo

Organizirana je Zimska igraonica sa školom alpskog skijanja na dvije destinacije, Ribnici na Pohorju i po prvi puta u Sappadi u Italiji
Foto: Jastrebarsko

Više od 300 mališana i ove je zime uživalo u zimskim aktivnostima koje su za njih organizirali članovi Društva Naša djeca Jastrebarsko. Ponovno je organizirana Zimska igraonica sa školom alpskog skijanja na dvije destinacije, Ribnici na Pohorju i po prvi puta u Sappadi u Italiji. Škola skijanja u Sloveniji bila je namijenjena učenicima od 1. do 5. razreda osnovne škole, njih 45 u terminu od 2. do 6. siječnja, dok je 41 učenik od 6. do 8. razreda i srednje škole od 26. do 30. prosinca boravio u Italiji. Svi polaznici imali su priliku sudjelovati u školi skijanja koja je bila prilagođena trenutačnom znanju i sposobnostima djece s kojima su radili učitelji skijanja s višegodišnjim iskustvom u provođenju programa škole skijanja. Na svakoj lokaciji bio je prisutan liječnik, uz pedagošku pratnju učiteljica OŠ Ljubo Babić.

– Zimska igraonica pobudila je velik interes djece i roditelja što nas sve u Društvu Naša djeca Jastrebarsko jako veseli i potvrđuje ispravnom prošlogodišnju odluku da se nakon devet godina stanke zimovanje vrati u program Zimske igraonice. Nove lokacije omogućuju nove aktivnosti, ali i pojačavaju ukupnu kvalitetu programa na korist polaznika. Tim voditelja koji borave s djecom sastavljen od stručnjaka u različitim područjima radio je samo s jednim ciljem, a to je da stvore nezaboravno iskustvo svim polaznicima – rekao je voditelj programa Zimske igraonice sa školom alpskog skijanja Saša Rodić. Veselo je bilo i u Jastrebarskom, gdje su ukupno 223 polaznika, od čega 142 vrtićanaca, 23 hokejaša i ukupno 58 klizača, osnovnoškolaca iz Jastrebarskog i Klinča Sela, uspješna savladala ledeni izazov na jaskanskom Sajmištu.

– Sve ove programe sufinancira Grad Jastrebarsko koji se itekako ponosi programom svoje Zimske i Ljetne radionice. Podsjetimo i kako je ukupno 419 djece ljetos prošlo kroz 31 aktivnost Ljetne igraonice, od čega 288 osnovnoškolaca i 131 dijete predškolskog uzrasta. Najpopularniju aktivnost, školu plivanja, ove je godine završilo 160 djece s područja Jastrebarskog i 34 djece iz Klinča Sela, čime se ponovno pokazalo koliko je taj program poželjan, ali i potreban – kažu u Gradu. 

Zgrada ima građevinsku bruto površinu od 3855,24 m2, a na građevnoj parceli zauzima površinu od 2285,90 m2. Dužina zgrade je 94,77 m, širina joj je 37,73 m i visina tornja 16 m Izrada glavnog i izvedbenog projekta Vatrogasni dom može postati Centar za borbu protiv prirodnih katastrofa Bespovratna sredstva odobrilo je Ministarstvo kulture i medija putem poziva za energetsku obnovu zgrada sa statusom kulturnog dobra, a riječ je stopi financiranja od 100 posto Posebna pažnja na povijesno vrijedne kuće u Osijeku Za energetsku obnovu zgrada GISKO-a i Barutane 1,7 milijuna € USKORO PRISTUPNA CESTA Ostali su još samo zemljani radovi i sadnja bilja Uskoro početak gradnje Objavljen poziv za korištenje mjesta na novom groblju