Izbornik
Naslovnica Gradovi Split
došao i opara

Slavlje u Splitu: Ovo je za nas dan ponosa, zadovoljstva i sreće

1/3
Foto: Grad Split
Gradonačelnik Andro Krstulović Opara u izjavama za medije nakon svečanosti u školi istaknuo je kako je ova gradska vlast u posljednjih dvije i pol godina u splitsku djecu i njihovu budućnost uložila više od 60 milijuna kuna

Izvedbom himne RH Lijepa naša i po prvi put školske himne OŠ Pujanki započela je svečanost povodom 30. godišnjice ove splitske osmoljetke i završetka radova na dogradnji školske zgrade i početka nastave u novom dijelu škole. Uz prigodni program učenika brojnim uzvanicima obratili su se ravnatelj Mate Glavinović, predsjednik GK Pujanke Petar Gudić, gradonačelnik Andro Krstulović Opara i pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja Momir Karin. Blagoslov škole, učenika i svih nazočnih na današnjoj svečanosti dao je župnik  don Bože Renjić, javljaju iz Grada.

javni bicikli odličan odaziv Jedan su od najuspješnijih gradova u regiji što se tiče sustava javnih bicikala

- Ovo je za nas dan ponosa, zadovoljstva i sreće - istaknuo je ravnatelj OŠ Pujanki Mate Glavinović zahvaljujući se svima koji su doprinijeli da učenici i zaposlenici škole nakon niza godina dobiju novi dio zgrade i izvrsne uvjete za svoj rad.

- Već ste sedam dana u novim učionicama svoje škole, recite mi je li dobro? - kazao je gradonačelnik Andro Krstulović Opara obraćajući se djeci na današnjoj svečanosti, a oni su mu uglas odgovorili – Da!

Ovo je vaša škola koju su sagradili vaši roditelji odvajajući novac za nju, gradila se 18 mjeseci da bi bila najljepša škola ne samo u Splitu nego u cijeloj Dalmaciji, a da bismo je sagradili i postigli cilj bilo je potrebno zajedništvo - poručio im je uz napomenu da budu ponosni na svoju školu i da je čuvaju za sebe, ali i za sve one koji će je nakon njih koristiti.

Foto: Grad Split

Čast da zajedno s gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom službeno proglasi otvorenim novi dio škole pripala je najboljem učeniku Antoniu Sivri koji je osvojio 3. mjesto na ovogodišnjem Državnom natjecanju iz Geografije, nakon čega je uz pjesmu Marjane, Marjane i vatromet balona nastavljeno slavlje u ovoj splitskoj osmoljetki.

Nastavu u splitskoj OŠ Pujanke koja je danas proslavila 30. godišnjicu osnutka i otvaranje nove školske zgrade pohađa nešto manje od 600 učenika, a škola je novom dogradnjom napokon iz trosmjenskog prešla u dvosmjenski rad. Ove jeseni upisana su tri nova razreda prvašića. Dogradnju škole financirao je Grad Split i Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a u tijeku je projektiranje školske dvorane i vrtića koji bi trebali biti sagrađeni u sljedećoj fazi.

Na sastanku, na kojem je bio i župan Dobroslavić, izložen je hodogram aktivnosti za ovaj veliki projekt Jedan od prioritetnih projekata na državnoj razini Sastanak o izgradnji nove zgrade i dvorane OŠ Cavtat

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara u izjavama za medije nakon svečanosti u školi istaknuo je kako je ova gradska vlast u posljednjih dvije i pol godina u splitsku djecu i njihovu budućnost uložila više od 60 milijuna kuna.