Izbornik
Naslovnica Gradovi
Predstavljen program festivala

Špancirfest se vraća korijenima - ulicama, u 10 dana 400 koncerata i performansa

Špancirfest
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
Nema pozornice kod Starog grada, a najjača glazbena imena ove će godine biti Massimo, klapa Maslina, Hari Rončević, Božo Vreća, Vatra, Kojoti, DJ Tomo in der Mühlen, Songkillersi, Natali Dizdar, Nole, DJ Tomo Ricov, Cat paws, Soul sisters, Nikola Marjanović, Mangroove i Gretta

U Varaždinu je predstavljem program 19. Špancirfesta koji će se u tom gradu održati od 18. do 27. kolovoza. I ove je godine moto "Pokreni svoju kreativnost", a naglasak je na cjelovitosti i ujednačenost festivalske ponude koja će se sastojati od čak 400 koncerata, performansa, kreativnih radionica, predstava, uličnih nastupa i izložbi raspoređenih na svih 35 hektara povijesne jezgre Varaždina.

Jedna od novosti je da nema pozornice kod Starog grada, već se taj ulični festival vraća korijenima - ulicama. Očekuje se i ove godine oko 150.000 posjetitelja. Najjača glazbena imena ove će godine biti Massimo, klapa Maslina, Hari Rončević, Božo Vreća, Vatra, Kojoti, DJ Tomo in der Mühlen, Songkillersi, Natali Dizdar, Nole, DJ Tomo Ricov, Cat paws, Soul sisters, Nikola Marjanović, Mangroove i Gretta koji će se razmjenjivati na pozornicama u Kraljevskoj zoni, vili Bedeković, na Trgu Miljenka Stančića i Trgu kralja Tomislava.

Posjetitelje će zabavljati i stand up komičar Ivan Šarić, a od kazalištaraca dolaze i Histrioni. Zbog ograničenog kapaciteta u vili Bedeković će se naplaćivati ulaznice, za koncerte 50 i 70 kuna, a predstave 40. Svi ostali glazbeni programi Špancirfesta bit će za posjetitelje besplatni. Organizatori najavljuju 60 uličnih programa umjetnika iz Italije, Austrije, Njemačke, Francuske, Španjolske, Velike Britanije i SAD-a. Na Kapucinskom trgu gostovat će prvi put u Hrvatskoj Architects of Air, s kupolama visokim i do deset metara i 1400 četvornih metara površine. Dolazi i stotinjak izlagača, a Draškovićeva ulica postat će za vrijeme Špancirfesta Obrtnička ulica jer se želi istaknuti vrijednost varaždinskih obrtnika kojima će Grad sufinancirati nastup.