Izbornik
Naslovnica Gradovi Đakovo
Održan turnir ulične košarke Streetball Đakovo 2021. sa 150 sudionika

Spektakularna košarkaška poslastica ostavila bez daha više od 2000 Đakovčana i ljubitelja sporta

Foto: Grad Đakovo
Turnir je održan na središnjem đakovačkom trgu J. J. Strossmayera

Pod tornjevima đakovačke katedrale odigrala se prava košarkaška poslastica. Spektakularan Turnir ulične košarke Streetball Đakovo 2021., šesti po redu, održan je u organizaciji Košarkaškog kluba Đakovo i u sklopu manifestacije Đakovačko ljeto 2021..

Opći je dojam da je organizacijski i kvalitativno nadišao sve dosadašnje turnire. Svi koji su se našli na Trgu J. J. Strossmayera mogli su uživati u košarkaškim potezima pravih basketaških virtuoza u prekrasnom ambijentu središnjeg đakovačkog trga.

Cjelodnevni program

Cjelodnevni program sastojao se od turnira za djevojke te turnira mlađih kadeta i kadeta za dječake u prijepodnevnim satima. U
kategoriji djevojaka prvo mjesto osvojila je ekipa Kume i Iva u sastavu Helena Horjan, Viktorija Rajić i Iva Krajnović, drugo mjesto
osvojila je ekipa Vinkovci (Čorić, Babić, Saračević, Pavlović), a treća pozicija pripala je ekipi Cure (Ivanović, Samardžić, Pitinac).

U kategoriji mlađih kadeta prvo mjesto pripalo je momčadi VROS (Jelečević, Mišir, Vuksanović), drugi su bili Lege, a treći
Goblini. U kadetskoj konkurenciji prva je ekipa Komšiluk (Obradović, Šimundić, Petric, Ikić), druga VROS 05./06, a trećeplasirani su
Gusari (Barišić, Jančikić, Bralić, Žeravica). Prijepodnevni program završio je zabavnim natjecanjem u preciznosti gađanja trica. Nakon dva kruga prvo mjesto i nagradu organizatora osvojio je Marin Namjesnik iz Đakova.

U drugom i glavnom dijelu turnira zahaklali su pravi majstori hrvatske i regionalne scene 3x3 ulične košarke. Deset ekipa odmjerilo je snage pružajući brojne atraktivne poteze u napetim i vrhunskim košarkaškim susretima. Nakon razigravanja po skupinama, završnica turnira odigrala se u večernjim satima.

Prvo mjesto osvojila je nadaleko poznata zagrebačka ekipa Old Cambio u sastavu Dario Papak, Franko Dugandžić, Ivan Svoboda i Ivan Mileković, drugo mjesto pripalo je novosadskom timu Elektro Alen kojeg čine Dušan Prica, Aleksandar Petrevski, Jovan Krpez i Nemanja Tomić, a treće mjesto osvojila je đakovačko-brodska ekipa DDB u sastavu Antun Hrkač, Marko Karlović i Arian Kovačević.

Ovogodišnji turnir osigurao je pobjednicima vrijedne nagrade koje su zasigurno doprinijele visokoj razini ulične košarke kojoj su Đakovčani svjedočili. Uz novčane nagrade od 7500, zatim 2500 i 1000 kuna za prvo, drugo i treće mjesto, natjecatelji su dobili i poklon-bonove Sport Visiona.

Promocija zdravog života

Udruga Libox iz Lipika višegodišnji je partner Košarkaškom klubu Đakovo u organizaciji turnira te je i ove godine zahvaljujući suradnji glavni teren imao podlogu i koš prema standardima FIBA 3x3. Također, ove godine napravljen je i važan iskorak prema FIBA-inom 3x3 sustavu natjecanja u čijem se kalendaru događanja i sustavu bodovanja našao i Streetball Đakovo 2021.

Promocija košarke i zdravog načina života nije se odigravala samo na natjecateljskim borilištima. U programu turnira trener KK  Đakovo Davor Lončarić za najmlađe sugrađane organizirao je pokazni košarkaški trening koji je izazvao velik interes djece i njihovih roditelja.

Bogat cjelodnevni program uz urbani glazbeni ambijent DJ-a Grge privukao je gotovo 150 sudionika i oko 2000 gledatelja. Od iznimne je važnosti spomenuti da je već tradicionalno Turnir prepoznao i Grad Đakovo, bez čije financijske i materijalne pomoći organizacija ne bi bila moguća.

Đakovački turnir ulične košarke još je jednom dokazao da ovakav događaj ne nosi samo sportsku i natjecateljsku vrijednost, koja je
sama po sebi dovoljna, već ima i ogroman kulturni, društveni i turistički potencijal, čijim se njegovanjem svakome može ponuditi
nezaboravan doživljaj i zadovoljstvo ljeta u srcu Slavonije.