Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Hvalevrijedan potez udruge Vinkovački lađari

Splav na Bosutu pretvorili u fitness-centar za građane

Foto: Vinkovci
– Imamo 12 sprava koje će biti prilagođene osobama s invaliditetom, stoga ćemo imati i stručne timove. Svi mogu doći u bilo koje vrijeme i koristiti se spravama jer će fitness-centar biti otvorenog tipa – kaže predsjednik udruge Vinkovački lađari Stjepan Sertić

Splav na Bosutu udruge Vinkovački lađari od ovoga proljeća služit će i kao fitness centar namijenjen svim građanima, bilo da se profesionalno bave sportom ili su rekreativci, a posebice osobama s invaliditetom za čiju su rekreaciju sprave i prilagođene.

– Imamo 12 sprava koje će biti prilagođene osobama s invaliditetom, stoga ćemo imati i stručne timove. Što se tiče sportskih klubova, svi mogu doći u bilo koje vrijeme i koristiti se spravama jer će fitness-centar biti otvorenog tipa. Rekreativci će moći trenirati pod uvjetom da s njima bude netko od nas domaćina, mogu trenirati koliko god žele, kada žele, grupno ili individualno – rekao je predsjednik udruge Vinkovački lađari Stjepan Sertić.

Kazao je da će građanima biti dostupne, uz nadzor članova udruge, i dvije lađe na vesla ističući kako im je cilj splav približiti što većem broju sugrađana, svih naraštaja i pobuditi u njima želju za bavljenje sportom i unapređenje vlastite fizičke kondicije i zdravlja.

– Iza nas su stali Grad i Županija, stoga moram pohvaliti Odjel za kulturu i pročelnicu Mariju Liščić Drmić, našeg gradonačelnika Ivana Bosančića te bivšeg župana Božu Galića koji nas je godinama pratio, a uz njega i sadašnji župan Damir Dekanić. Ovoga bez njih ne bi bilo – rekao je Sertić.

Svečanom otvorenju splavi nazočio je i zamjenik gradonačelnika Vinkovaca Josip Romić koji je pohvalio nastojanja udruge Vinkovački lađari rekavši kako su gradske vlasti uvijek spremne stati i poduprijeti ovakve i slične projekte.

– Vinkovački lađari aktivni su  članovi naše lokalne zajednice što pokazuju stalnim sudjelovanjem na brojnim manifestacijama gdje 
na najbolji način promoviraju Vinkovce, ali i svoju udrugu. Koliko su aktivni, slobodno možemo reći da oni kreiraju dio našeg 
društvenog i sportskog života, a  tomu u prilog ide i rekonstrukcija splavi koju su opremili za sportaše kako bi mogli što bolje odrađivati trenažne procese – rekao je Romić.