Izbornik
Naslovnica Gradovi Split
Vrijedna 2 milijuna kuna

Split dobio dva nova dječja igrališta

Ivo Baldasar
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Gradonačelnik Ivo Baldasar istaknuo je kako su u Splitu u posljednje tri i pol godine izgradili ukupno osam dječjih igrališta, a pri završetku su radovi na uređenju još dva

Nova dječja igrališta u splitskim gradskim kotarevima Lovretu i Varošu, u čije je uređenje i opremu gradska uprava uložila oko dva milijuna kuna, otvorio je danas splitski gradonačelnik Ivo Baldasar.

- Uređenjem ta dva dječja igrališta u Splitu smo u posljednje tri i pol godine izgradili ukupno osam dječjih igrališta, a pri završetku su radovi na uređenju još dva - rekao je Baldasar. Pozvao je oporbu u Splitu da ne otvara raspravu o izgradnji dječjih igrališta u tom gradu jer su ona potrebna djeci i mladima. Baldasar je pritom istaknuo kako je u zadnje tri i pol godine, koliko je na dužnosti splitskoga gradonačelnika, izgrađeno više dječjih igrališta nego 30 godina prije.

Dječje igralište na Skalicama, u gradskom kotaru Lovretu, izgrađeno je na površini od tisuću četvornih metara, a uređenje je, po Baldasarovim riječima, stajalo oko milijun i pol kuna, što je dosad najskuplje dječje igralište u Splitu jer je među spravama za igru postavljena i posebna  sprava za djecu u invalidskim kolicima. Dječje igralište u Varoši, na Kragić-poljani, prostire se na 500 metara četvornih, a njegovo je uređenje, kako je rečeno, stajalo 525.000 kuna.