Izbornik
Naslovnica Gradovi Split
Dodatne lokacije

Split zbog rukometa ostaje u adventskom ruhu do 16. siječnja

Advent u Splitu
1/13
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
Hrvatske željeznice u vrijeme Adventa daju 50 posto na svim linijama prema Splitu, a lani su u prosincu prodali 4.500 tzv. adventskih karata

Nismo konkurencija Zagrebu, međusobno surađujemo i dopunjujemo se. Split nudi drugačiji, sunčaniji Advent. Tko nakon Zagreba poželi vidjeti kako to izgleda na Mediteranu, više je nego dobrodošao, pozvala je direktorica splitske Turističke zajednice Alijana Vukšić jučer u Zagrebu ‘kontinentalce’ u goste dalmatinskoj metropoli.

Sve što se pokazalo dobrim u prethodnih šest adventskih događanja organizatori su zadražli i ove godine, ali dosta je i sadržajnih novosti, pa i dodatnih lokacija. Zanimljivo je da se svakog vikenda u gastro dijelu predstavlja druga hrvatska kuhinja, a sve u miomirisima kamilice. Upravo je ta biljka, naime, lajtmotiv za brojna jela, te čak i za jaslice. Lani su napravljene na temu soli, a ove godine su inspiracija masline i kamilica. Zanimljivo je da će Split u adventskom ruhu ostati rekordno dugo, sve do 16. siječnja.

Najbrojniji domaći gosti

- Odlučili smo, da tako kažem, tim ozračjem zaogrnuti i Rukometno prvenstvo koje počinje 12. siječnja - kaže A. Vukšić, koja otkriva da su prijašnjih godina najbrojnji na Adventu bili domaći gosti, a potom Slovenci, Talijani, Austrijanci, te gosti iz BiH i Crne Gore. - Neki od njih, iz BiH i Crne Gore. i sami su turistički radnici i mogu vam reći da su nas zvali i pitali za savjet, jer su nakon posjeta Splitu odlučili u svojim gradovima organizirati Advent - ponosna je naša sugovornica.

Splićani su se pobrinuli i da putovanje iz Zagreba i drugih dijelova Hrvatske bude povoljnije u vrijeme Adventa nego inače. Hrvatske željeznice tako daju 50 posto popusta, pa se idućih tjedana iz Zagreba do Splita vlakom može već za sto kuna.

- Sličnu smo ponudu imali i lani i mogu vam reći da smo prodali oko 4.500 tzv. adventskih karata za Split - kazao je predstavnik Hrvatskih željeznica.

Za one koji bi na brži način željeli do Splita, valja reći i da Croatia Airlines nudi prigodne, adventske cijene.