Izbornik
Naslovnica Gradovi Split
Novi prostor

Splitska prometna policija uskoro sa Žnjana seli u središte grada

policija
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Zgrada u koju će na rok od tri godine s mogućnošću produženja ugovora useliti splitski prometni policajci ima 1250 kvadrata, koje će po kvadratu plaćati 2,5 eura te 16 parkirnih mjesta

Splitska postaja prometne policije uskoro bi trebala preseliti sa Žnjana u nekadašnju zgradu Čistoće na Plokitama, u središte grada i nedaleko sjedišta Policijske uprave, potvrdio je MUP.

Zgrada u koju će na rok od tri godine s mogućnošću produženja ugovora useliti splitski prometni policajci ima 1250 kvadrata, koje će po kvadratu plaćati 2,5 eura te 16 parkirnih mjesta. Na preseljenje su primorani zbog loših uvjeta u nekadašnjim barakama "Konstruktora" na Žnjanu, a izgradnja Tehnološkog parka na Dračevcu, gdje bi u budućnosti mogla imati vlastiti prostor, još je daleko.

"Policija je ambasador države jer stranci kada dođu ovdje u pravilu se susreću s prometnom policijom. Barake na Žnjanu su nam neuvjetne i zato smo tražili neko rješenje. U gradu su nam rekli da Čistoća seli na Karepovac i da će njihova zgrada ostati prazna pa smo zamolili da do odlaska na Dračevac u toj zgradi bude naša prometna postaja. Razgovori o preseljenju traju otprilike pola godine, a nakon što je na sjednici Vlade potvrđeno da će stati iza projekta Tehnološki park krenuli smo u realizaciju sporazuma i tražili uvjete", izjavio je za Hinu načelnik Slobodan Marendić.

Direktor Čistoće Split Mladen Delić Hini je potvrdio kako će ugovor potpisati u petak s ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem. Sastanak je dogovoren u Gradu Splitu, a nazočit će mu i gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

"S obzirom da će naša nova zgrada uprave na Karepovcu biti uskoro gotova preselit ćemo gore. Uspjeli smo nakon 75 godina objediniti poduzeće na jedno mjesto što će nam donijeti uštede i organizacijske pomake. U vezi s tim sutra ćemo potpisati ugovor s ministrom policije. Ne znam još na koliko ćemo dugi vremenski period zgradu iznajmiti policiji, no znam da to može biti maksimalno tri godine", kazao je Delić.

andro krstulović opara Postaje dio protokola Europski dan sjećanja na žrtve totalitarizama prvi put službeno obilježen u Splitu