Izbornik
Naslovnica Gradovi Split 35 pregleda
Za sigurnost građana

Splitski policajci obilježili svoj dan

policija
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL/Ilustracija
Gradonačelnik Andro Krstulović Opara istaknuo je da je ta "sigurnost 'naša nafta' i resurs koji koristimo za razvoj gospodarstva, za kvalitetni turizam, te spokojni i kvalitetni život sugrađana"

Svečanom akademijom u Vili Dalmacija u Splitu je u srijedu završeno dvodnevno obilježavanje Dana policije i njihova zaštitnika Svetoga Mihovila. Izaslanstvo policije je tom prigodom u srijedu ujutro u glavnoj zgradi policije položilo vijence i upalilo svijeće na spomen obilježju policijskim službenicima Policijske uprave splitsko-dalmatinske poginulim u Domovinskom ratu, a potom je u crkvi Sv. Frane služena sveta misa.

Načelnik PU splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić rekao je da je veliki uspjeh policije njihova svakodnevna prisutnost - kada netko treba prijeći cestu i nije siguran, ali i onda kada se, kao što je bilo ove godine, suočavamo s katastrofalnim požarima.

"To su naši veliki uspjesi. Pristalice smo toga da nam svakodnevica bude mirna i sigurna bez obzira na to koliko turista i naših građana danas u Splitu obavlja svoje redovite poslove", izjavio je Marendić.

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara istaknuo je da je ta "sigurnost 'naša nafta' i resurs koji koristimo za razvoj gospodarstva, za kvalitetni turizam, te spokojni i kvalitetni život sugrađana".

"Tu sigurnost upravo jamče policijski službenici i na tome im hvala", poručio je gradonačelnik Krstulović Opara.

Nagrade najboljim policijskim službenicima

Izaslanstvo policije je u utorak na čelu s načelnikom Slobodanom Marendićem, županom Blaženkom Bobanom, gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom i zapovjednikom HRM-a kontraadmiralom Predragom Stipanovićem položilo vijence na gradskom groblju Lovrinac, te na centralnom križu i groblju branitelja.

Nakon toga je na splitskoj Rivi održan dječji program i nastup policijske klape Sv. Mihovil, a građani su mogli uživati i u prezentaciji policijske opreme i tehnike.

Ove godine Medaljom Grada Splita nagrađen je kontakt policajac Petar Domazet koji se istaknuo u suradnji s predstavnicima lokalne vlasti, obrazovnim ustanovama, stručnim službama i drugim institucijama, a poseban je doprinos dao u pripremi Ultra Europe Festivala.

Kontakt policajka Marica Vrdoljak dobitnica je medalje zbog svoje dostupnosti građanima i posebnog angažmana u brizi za obrazovne ustanove, te sprječavanje kaznenih djela i prekršaja. U obrazloženju se navodi da je svojim radom i suradnjom sa stranim policajcima pridonijela povjerenju stranih državljana u rad hrvatske policije.

Medaljom je nagrađen i Tonći Pivić, vođa sektora u Postaji prometne policije koji se posebno istaknuo u radu na terenu u problematici prometa. "Svojim radom i angažmanom bitno doprinosi protočnosti prometa i sigurnosti sudionika u prometu osobito u vrijeme turističke sezone", navedeno je u objašnjenju dodjele medalje.