Izbornik
Naslovnica Gradovi Split
Prijedlog Gradske uprave

Splitski ugostitelji protiv povećanja najamnina i skraćivanja ugovornog roka

Foto: Petar Glebov/PIXSELL
Primjerice tamo gdje je cijena iznajmljenog četvornog metra štekata sada 80 kuna, po prijedlogu Gradske uprave ta bi se cijena povećala na 250 kuna što je neprihvatljivo za ugostitelje, rekla je glasnogovornica Udruženja ugostitelja Split Jelena Tabak

Splitsko Udruženje ugostitelja upozorilo je na opasnost zatvaranja ugostiteljskih objekata u tom gradu i otpuštanje radnika ako se povećaju cijene najamnine za javnu površinu tzv. štekate te ako se smanji ugovorni rok izdavanja najamnina s tri na jednu godinu, što predlaže Gradska uprava.

dentalna medicina Split dobio novu ambulantu vrijednu čak 141.000 kuna

- Ako prijedlog Gradske uprave o povećanju najamnine i smanjenju ugovornog roka s tri na jednu godinu bude usvojen, bojim se zatvaranja objekata i otpuštanja djelatnika - izjavila je na konferenciji za novinare glasnogovornica Udruženja ugostitelja Split Jelena Tabak.

Istaknula je kako su takvi prijedlozi komunalnog reda neprihvatljivi za ugostiteljstvo Splita u kojem je oko 3000 zaposlenih.

- Mi ne želimo da naši ljudi odu iz Splita i  Hrvatske - istaknula je.

Grad Split POBOLJŠANJE SIGURNOSTI Izmjena prometne signalizacije u ulici Domovinskog rata u Splitu

Objasnila je da je prijedlogom komunalnog reda u Splitu predviđeno da cijena po četvornom metru javne površine-štekata bude trostruko veća nego dosad.

- Primjerice tamo gdje je cijena iznajmljenog četvornog metra štekata sada 80 kuna, po prijedlogu  Gradske uprave ta bi se cijena povećala na 250 kuna što je više nego tri puta više i to neprihvatljivo je za ugostitelje - rekla je. 

Po njezinim riječima, smanjenje roka iznajmljivanja javnih površina-štekata na jednu s dosadašnjih tri godine također je neprihvatljivo jer je to prekratko razdoblje da planiraju poslovanje, odnosno da zaradom nadoknade investiciju u ugostiteljske objekte.