Izbornik
Naslovnica Gradovi Bjelovar
Bjelovarska udruga Mali olimpijac započela s programom "Dugo sportsko ljeto"

Sportsko ljeto za djecu u parku Borik i Gorskom kotaru

Foto: Bjelovar
Kamp u Gorskom kotaru traje četiri dana, prvi je termin od 16., a drugi od 28. kolovoza, mjesta još ima, a kako svoju djecu uključiti u Dugo toplo ljeto roditelji mogu saznati slanjem upita na mali.olimpijac@gmail.com ili pozivom na broj 097 788 97 91

Bjelovarskoj udruzi Mali olimpijac odobreno je 104.493,75 kuna na natječaju za sufinanciranje sportskih programa poticanja lokalnog sporta u 2022. godini koji je provelo Ministarstva turizma i sporta. Novac će se utrošiti za različite aktivnosti koje udruga provodi u sklopu ljetnoga kampa u sportsko-rekreacijskom parku Borik, a planiraju i izlete u Gorski kotar. Ovaj program Malog olimpijca nazvan Dugo sportsko ljeto omogućuje što većem broju djece svakodnevno bavljenje tjelesnom aktivnošću.

Prijave za kamp

– Želja nam je u projekt uključiti oko 250 djece, a do sada nam se prijavilo njih više od 100. Primarni cilj projekta je okupljanje 
što većeg broja djece i njihovo uključivanje u sportske aktivnosti, sve zbog dobrobiti njihova zdravlja kao i razvoja psihofizičkih sposobnosti. Odradili smo prva tri tjedna kampa i pred nama su još tri. Jedan će biti na prostoru Borika, a dva puta djecu vodimo u Gorski kotar – kaže dopredsjednik udruge Zoran Pajić.

Udruzi su u fokusu djeca u dobi od 6 do 12 godina, no imaju i nešto mlađih i starijih polaznika. Kamp u Gorskom kotaru traje četiri dana, prvi je termin od 16., a drugi od 28. kolovoza. Cijena od 700 kuna po djetetu uz prijevoz uključuje i smještaj s punim pansionom, odlaske u Nacionalni park Risnjak, izletište Zeleni Vir, izvor rijeke Kupe... kao i stručnu pratnju trenera. Organizirat će se i kreativne i sportske radionice, a djeca će moći spavati u šatorima.

Mjesta još ima, a kako svoju djecu uključiti u Dugo toplo ljeto roditelji mogu saznati slanjem upita na mali.olimpijac@gmail.com ili pozivom na broj 097 788 97 91.

Udruga se na natječaj Ministarstva prijavila za programsko područje “Poticanje programa bavljenja amaterskim sportom i zdravstveno usmjerenim tjelesnim vježbanjem”. Naposljetku je Mali olimpijac, kroz koji je od 2011. godine prošlo više od 1500 djece, drugu godinu zaredom dobio financijsku potporu Ministarstva turizma i sporta za svoj projekt. Podršku im daje i Grad  Bjelovar.

– Osim ‘velikih sportova’, Grad Bjelovar redovito podupire i one manje baš kao i udruge i organizacije koje provode za djecu i mlade značajne sportske programe. Popunjeni termini i veliki interes dokazuje da se puno malih Bjelovarčana želi baviti sportom. Sve  bi bilo lakše da imamo još koju sportsku dvoranu na raspolaganju. Svakako namjeravamo ići u tom smjeru – kaže zamjenik 
gradonačelnika Igor Brajdić podsjetivši da je na inicijativu Ministarstva obrane bio napravljen projekt gradnje sportske dvorane na Boriku u sklopu tamošnje vojarne.

Radovi na stadionu

– Zbog pandemije je sve stopirano, a sredstva su preusmjerena na neka druga područja. Na Ministarstvu je da kaže što i kako dalje – rekao je Brajdić na konferenciji za novinare na kojoj je pohvalio uspješan rad Malog olimpijca, što je prepoznalo i Ministarstvo.

Financijsku potporu Ministarstva turizma i sporta dobio je i Grad Bjelovar. Riječ je o 610 tisuća kuna namijenjenih za novi stadion, točnije za uređenje travnjaka. Podsjetimo, radovi na  novom gradskom stadionu bit će završeni do kraja kolovoza.