Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko
Nezaboravni tulumi

Sprema se drugačiji 'Fašnik u Jaski'

Fašnik u Jaski
Foto: Grad Jastrebarsko
Gradonačelnik će bezuvjetno morati predati ključeve Grada kraljici tiranije Šojki koja će Jasku pretvoriti u Fašničku Republiku

Turistička zajednica i Grad Jastrebarsko ove godine pripremaju drugačiji fašnički vikend. Pozivaju jaskanske ugostitelje da u svojim lokalima organiziraju subotnji fašnički tulum, a oni najbolji biti će i nagrađeni.

Naime, u nedjelju 11. veljače sprema se tradicionalni 'Fašnik u Jaski' koji će ove godine biti prepun svježih sadržaja. Povorka će u 14 sati tradicionalno krenuti od nekadašnjeg hotela, a tulum uz DJ-a na Štrosu počet će pola sata ranije, od 13:30 sati, kako bi 'zagrijani' dočekali vesele i šarene, male i velike jaskanske maske.

Zvonimir Novosel u posjeti prvoj rođenoj jaskanskoj bebi u 2018. Kvalitetne pronatalitetne mjere Prošle godine imali su pravi baby boom, a očekuju ga i ove godine

Na Štrosu će biti organiziran dječji animacijski program, a program za odrasle voditi će uvijek prisutni Šojka i Škanjac. Ove godine pridružit će im se i legendarni likovi popularne serije Gruntovčani – Dudek, Regica, Cinober i Presvetli. Svi oni koji u nedjelju dođu zamaskirani dođu na Štros, moći će besplatno osladiti brk uz paprikaš i krafne te se okrijepiti kuhanim vinom, gemištom ili čajem.

Za nezaboravan provod i obilje smijeha pobrinut će se fašničke grupe koje se pozivaju da se prijave i da na vrijeme osiguraju novčanu pomoć za pripremu maski u iznosu od 500 kn - uvjet je da su maske nove i dosad neprezentirane na Fašniku u Jaski. Najbolja i najkreativnija skupina biti će nagrađena novčanom nagradom u iznosu od 10.000 kuna. Organizatori su ove godine osigurali i još dvije nagrade po 2.000 kuna, pa se zaista isplati dobro maskirati i u nedjelju doći na glavni jaskanski trg. Naravno,  pozivaju se i jaskanski osnovnoškolci da se prijave, jer su i za njih pripremljene nagrade.

U ludoj nedjeljnoj fašničkoj atmosferi na Štrosu, gradonačelnik će bezuvjetno morati predati ključeve Grada kraljici tiranije Šojki koja će Jasku pretvoriti u Fašničku Republiku, a Fašnik se ni ove godine sigurno neće izvući i bit će osuđen te zatim i spaljen za sve nevolje koje se tijekom godine dogodile u gradu.

Darivatelji krvi u Jaski dobrovoljni darivatelji Veliki odaziv u Jaski: prikupljene 354 doze krvi

Također, Turistička zajednica i Grad Jastrebarsko pozivaju i jaskanske ugostitelje da večer prije, u subotu 10. veljače, organiziraju najbolji fašnički tulum u gradu te pripreme nagrade za svoje najbolje maskirane goste. Ugostitelje koji se prijave, tijekom noći između 23h i 1h poslije ponoći obići će predstavnici Grada i Turističke zajednice, naravno „maskirani“, kako bi ocijenili gdje je to najbolji fašnički tulum. Nagrade su tri, dvije i tisuću kuna, a biti će dodijeljene u nedjelju na centralnoj manifestaciji na Štrosu. Kriteriji za odabir najboljih su: brojnost maskiranih posjetitelja u objektu, uređenost objekta, a dodatni bodovi osvajaju se u slučaju da je osoblje objekta maskirano, nastupom benda/DJ-a i procjenom atmosfere u objektu.

"Želja nam je da upravo ovakvim inicijativama probudimo fašnički duh u Jaski, a novčanim nagradama damo poticaj grupama i lokalnim ugostiteljima da se u što većem broju uključe u organizaciju fašničkog vikenda. Također, Fašnik je zabava koju smo si dužni priuštiti, a samo natjecanje bi trebalo biti simbolično! Pripremamo još puno toga zanimljivog stoga počnite pripremati svoje maske i vidimo se na fašničkom ludilu u Jaski“, poručili su organizatori, izvijestili su iz Jastrebarskog.

Nova šetnica u centru Jastrebarskog U centru grada Nova moderna šetnica traži ime, šaljite prijedloge