Izbornik
Naslovnica Gradovi Đakovo
Grad Đakovo pomaže učenicima sa svog područja

Srednjoškolcima 500 kuna potpore za kupnju udžbenika, raspisan i natječaj za stipendije

Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Stipendije se dodijeljuju učenicima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja i onim učenicima koji se obrazuju za umjetnička zanimanja

Gradonačelnik Đakova Marin Mandarić donio je odluku o dodjeli jednokratne potpore učenicima srednjih škola koji imaju prebivalište i trajno boravište na području Grada Đakova za 2022./2023. školsku godinu. Potpora je namijenjena za nabavku udžbenika, radnih bilježnica i druge potrebne školske opreme.

– Iznos potpore je 500 kuna, a isplaćen je u gotovini jednokratno. Od 10. rujna, kad se potpora počela dodjeljivati, do danas, ostvarilo ju je 877 učenika – izvijestili su iz đakovačke gradske uprave.

Pravo na potporu imali su učenici s područja Garda Đakova, odnosno iz naselja Đakovo, Đakovački Selci, Novi Perkovci, Piškorevci, Budrovci, Đurđanci, Kuševac, Ivanovci Đakovački i Široko Polje.

Grad Đakovo, ističe se, pomaže učenicima sa svoga područja i u vidu stipendija pa je tako baš nedavno raspisan jedan takav natječaj. Dodjeljuju se njime stipendije učenicima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja i stipendije učenicima koji se obrazuju za 
umjetnička zanimanja.