Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
ZA OSNOVCE BESPLATNI

Srednjoškolcima do 1000 kuna za udžbenike

Škola
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Zaprimanje zahtijeva u tijeku je do 31. listopada 2020. godine.

I ove će godine Grad Dubrovnik financirati radne materijale za osnovnoškolce, nakon što je resorno Ministarstvo preuzelo kupnju udžbenika. Kada je riječ o srednjoškolcima, Grad će preuzeti sufinanciranje u iznosu do 1000 kuna za potrebe nabave udžbenika.

Nova školska godina očekuje se u izazovnim okolnostima, puno toga još se ne zna i očekuju se upute resornog ministarstva Pomoć djeci i roditeljima Prijevoz autobusom i vlakom i dalje besplatan za sve učenike

Na ovaj način, u uvjetima otežanog poslovanja i stagnacije financijskih tokova, Grad Dubrovnik nastoji olakšati roditeljima pripremu za početak nove školske godine. Pravo na obrazovne materijale poput radnih bilježnica, tehničkih kutija i likovnih mapa te udžbenika ostvaruju učenici od 1. do 8. razreda osnovne škole čiji roditelji imaju prebivalište na području grada Dubrovnika.

Nadalje, srednjoškolcima koji imaju prebivalište na području Grada Dubrovnika dulje od šest mjeseci od datuma podnošenja zahtjeva omogućava se pravo na sufinanciranje udžbenika u iznosu do 1000 kuna. Zaprimanje zahtijeva u tijeku je do 31. listopada 2020. godine.