Izbornik
Naslovnica Gradovi Novska
Potpisani ugovori o stipendiranju 181 učenika

Srednjoškolcima ove godine 520.000 kuna iz proračuna

Foto: GRAD NOVSKA
Osim srednjoškolaca, novljanska gradska uprava stipendira i 136 studenata

Temeljem javnog poziva potpisani su ugovori za stipendiranje 181 srednjoškolca za što je iz gradskog proračuna Grada Novske 
osigurano 520.000 kuna. Grad Novska već godinama dodjeljuje učeničke i studentske stipendije kao potporu i ulaganje u obrazovanje, a ove godine je 181 učenik srednjih škola za školsku godinu 2021./2022. ostvario stipendiju u visini 320 kuna.

Za 26 učenika iz naselja koji putuju od mjesta stanovanja do mjesta školovanja osigurana je dodatna subvencija za prijevoz u iznosu od 145 do 160 kuna.

Zbog pandemijskih okolnosti izostala je zajednička svečana dodjela ugovora stipendiranja učenika, a u ime roditelja srednjoškolaca na sredstvima koja će djeca dobivati u obliku stipendije zahvalio je Dražen Štimac.

– Zbog koronavirusa već drugu godinu zaredom nemamo svečano uručivanje ugovora o stipendiranju kako učenika tako i studenata no smatramo da je važno istaknuti i s javnosti podijeliti činjenicu da Grad Novska i dalje ulaže znatna sredstva u stipendiranje kako naših srednjoškolaca tako i samih studenata. Na temelju ovogodišnjeg javnog poziva 181 učenik ostvario je pravo na učeničku stipendiju – rekao je prilikom potpisivanja ugovora o srednjoškolskim stipendijama gradonačelnik Marin Piletić.

Također je, temeljem javnog poziva, pravo na studentsku stipendiju u akademskoj godini 2021./2022. ostvarilo ukupno 136 studenata s novljanskog područja. S njima su se ugovori potpisivali ovaj tjedan. Visina studentske stipendije u akademskoj godini 2021./2022. iznosi 560 kuna mjesečno, a za studente iz obitelji s troje ili više djece 800 kuna mjesečno.