Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
Pričat će se priče, gledati filmovi, slikavati se s Djedom, peći kolače s Bakom...

Stanica Sjeverni pol - zimska bajka za cijelu obitelj

Stanica Sjeverni pol
Foto: Grad Dubrovnik
Na stanici će se zaustaviti i s djecom igrati i raditi vilenjaci i Djed Božićnjak, Baka Mrazica, Tonka Balonka, slikarica Lena, tete koje pišu dječje priče, ali i one koje plešu, glumci i klaunovi

U prostoru Luže u staroj gradskoj jezgri Grada Dubrovnika teku pripreme za ovogodišnju dječju zimsku bajku za cijelu obitelj. Iz daleka su stigli Orašari i pingvini, a avantura započinje 2. prosinca u 15 sati otvorenjem "Stanice Sjeverni pol" u kojoj će djecu svakog dana čekati posebno osmišljeni programi i puno sati zabave u najveselijem mjesecu u godini.

Program u "Stanici Sjeverni pol" obuhvatit će različite radionice pod stručnim vodstvom, a u one dane kada u programu nema predstava, u suradnji s "Tintilinićima", dubrovačkim dječjim animatorima, "Stanica sjeverni pol" od 16 do 19 sati postaje blagdanska igraonica za najmlađe.

Počinje Dubrovački zimski festival Od ove subote pravi blagdanski ugođaj u jednom od najljepših gradova Mediterana Počinje Dubrovački zimski festival

Na stanici će se zaustaviti i s djecom igrati i raditi vilenjaci i Djed Božićnjak, Baka Mrazica, Tonka Balonka, slikarica Lena, tete koje pišu dječje priče, ali i one koje plešu, glumci i klaunovi, a sve prema tjednom rasporedu događanja. Pričat će se priče, čitati bajke, slikavati se s Djedom, peći kolače s Bakom, učiti slikati i praviti frizure.

Osim u Stanici, obiteljski programi se nude i u dvorani kina pa će se tamo moći pogledati predstavu Svetog Nikole, Plesni kolaž, Božićnu čaroliju vrtića, Magic winter dance i Pepeljugu ali i zaploviti u prošlost pomoću vremeplova najljepših božićnih filmova svih vremena.

Potpisani ugovori za voćne obroke za školsku djecu 'Shema školskog voća' Potpisani ugovori za voćne obroke za školsku djecu

Na programu će svoje mjesto naći i originalna verzija filma "Čudo u 34 ulici" iz 1947. godine, legendarni "Gremlini" iz 1982. ali i druge blagdanske poslastice velikih ekrana. Najljepši božićni baletni spektakl "Orašar" stiže na veliko platno izravno iz Bolshoi teatra. Prilika je to za filmski izlazak i zabavu cijele obitelji, kako u kinu, tako i na svim dječjim programima u Luži.

Na povratku doma, vikendom je obavezna postaja park Pile jer iz pouzdanih izvora znamo da vremenska prognoza najavljuje snijeg točno u podne.

Detaljnije informacije i cijeli programski sadržaj možete pogledati na službenim stranicama Dubrovačkog zimskog festivala.

Program "Šarena zima u Uvali" Grada Dubrovnika 'Gradovi i općine - prijatelji djece' Šarena zima u Uvali - dobitnik povelje za naj akciju za djecu u Hrvatskoj