Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
Od ove subote pravi blagdanski ugođaj u jednom od najljepših gradova Mediterana

Počinje Dubrovački zimski festival

Počinje Dubrovački zimski festival
1/5
Foto: Grad Dubrovnik
Dubrovnik Winter Festival mobilna aplikacija dostupna je za iOS i Android platforme

Ove subote Stradun i cijelu povijesnu jezgru obasjat će prve blagdanske svjećice, čime će se obilježiti i službeni početak Dubrovačkog zimskog festivala, koji će potrajati sve do 6. siječnja 2019. godine. Već prvi dan Dubrovčane i goste na najljepšoj pozornici zabavljat će Petar Grašo. Uz gastronomsku ponudu u kućicama, u điru od Brsalja, preko Straduna, do Gundulićeve poljane, posjetitelje će uveseljavati klapska pjesma te živi glazbeni program.

Potpisani ugovori za voćne obroke za školsku djecu 'Shema školskog voća' Potpisani ugovori za voćne obroke za školsku djecu

“Stanica Sjeverni pol”

Cijeli niz koncerata održat će se sve do prvih dana nove 2019. Na Dan dubrovačkih branitelja 6. prosinca nastupit će jedan od najpoznatijih hrvatskih rock-sastava Prljavo kazalište. Uz drugu adventsku svijeću, 8. prosinca, zasvirat će Soulfingersi, na dan 14. prosinca koncert je duhovne glazbe, a 15. uz paljenje treće adventske svijeće nastupa Detour.

Veliki božićni koncert 22. prosinca priredit će u hotelu Valamar Lacroma Dubrovnik Dubrovački simfonijski orkestar, pod dirigentskom palicom Marca Tarduea, koji će nastupiti s brojnim dubrovačkim glazbenicima, a ove godine pridružit će im se tenor Domagoj Dorotić te sopranistice Martina Zadro i Sara Žuvela.

Kolenda 24. točno u podne ispred crve sv. Vlaha najljepši je uvod u blagdan Božića.

Program "Šarena zima u Uvali" Grada Dubrovnika 'Gradovi i općine - prijatelji djece' Šarena zima u Uvali - dobitnik povelje za naj akciju za djecu u Hrvatskoj

Uvod u spektakularan doček Nove 2019. bit će 29. prosinca uz legendarne The Gypsy Kings, koji ove godine slave 25. obljetnicu od izdavanja istoimenog debitantskog albuma. Sljedeću večer, 30. prosinca, popularne rock-balade izvest će Opća opasnost. U novu će godinu Dubrovčane i goste 31. prosinca uvesti vodeći hrvatski izvođači Nina Badrić i Tony Cetinski. Vrhunski glazbenici na najljepšoj svjetskoj pozornici i impresivan vatromet točno u ponoć osigurat će nezaboravan početak nove godine na Stradunu.

Prvog dana 2019. Dubrovački simfonijski orkestar održat će tradicionalni koncert u podne na Stradunu, uz kamenice i šampanjac, gdje će u večernjim satima 1. siječnja nastupiti Klapa Rišpet.

Foto: Grad Dubrovnik

Poseban program pripremljen je za najmlađe, a posebno se ističe Dječji doček nove godine 31. prosinca u podne na Stradunu, na kojem će nastupiti mlada pjevačica Mia Negovetić i njezin Super cover band. Božićna bajka dočekat će svu djecu 16. prosinca u 15 sati, a u Luži će biti smještena “Stanica Sjeverni pol”, gdje će Djed Mraz sa svojim pomoćnicima imati igraonice i radionice za djecu. Pričat će se priče, čitati bajke, slikati se s Djedom, peći kolače s Bakom... Za dobru atmosferu posebno će se pobrinuti i Tintilinić animatori.

Šator u Mokošici

Obiteljski se programi nude i u dvorani kina pa će se tamo moći pogledati predstave Sveti Nikola, Plesni kolaž, Božićna čarolija vrtića, Magic winter dance i Pepeljuga, ali i najljepše božićne filmove svih vremena. Za djecu se poseban program priprema i u Uvali Lapad. Otvorenje “Šarene zime u Uvali” bit će 1. prosinca, s nizom aktivnosti, od plesnih izvedbi, kreativnih radionica, kazališnih izvedbi, koncerata, uz nezaobilazno natkriveno klizalište. Kroz Uvalu će svaki dan voziti adventski vlakić besplatno prevozeći putnike. U Mokošici će biti postavljen i šator za programska događanja, koja će najviše biti usmjerena na najmlađe.

Foto: Grad Dubrovnik

U sklopu programa “Subotnja jutra u gradu”, u 10 sati na Pilama počinju besplatna turistička razgledavanja grada uz vodstvo na engleskom, a od 11.30 ispred crkve sv. Vlaha nastupi su Folklornog ansambla Linđo. Besplatno će tijekom Zimskog festivala prometovati i adventska autobusna linija Xmas bus od Autobusnog kolodvora, preko Pila, do Lapada.

Dubrovnik Winter Festival mobilna aplikacija dostupna je za iOS i Android platforme.

Za više informacija posjetite www.dubrovackizimskifestival.com i kalendar.dubrovnik.hr.

Povijesni vrtovi dubrovačkog područja novi projekt za regionalni razvoj 'Povijesni vrtovi' postaju nova turistička destinacija Konferencija "Pod pritiskom" Problemi Dubrovnika kao lokaliteta svjetske baštine