Izbornik
Naslovnica Gradovi
Sportski centar Ljubica

Stanovnici Crnice dobili novo mjesto za sport i rekreaciju

Šibenik
Foto: Grad Šibenik
Obnova i uređenje Sportskog centra Ljubica jedan je u nizu rekonstrukcijskih projekata Grada Šibenika u području razvoja sportske infrastrukture, u koju je u protekle četiri godine uloženo skoro 16 milijuna kuna, poručili su iz gradske uprave

Zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta danas je obišao radove na vanjskim terenima Sportskog centra Ljubica u Crnici.

- Našim mladim sportašima, rekreativcima i svim građanima osigurali smo novu sportsku infrastrukturu te adekvatan prostor za rad, vježbu i kvalitetno provođenje slobodnog vremena. Na Sportskom centru Ljubica u Crnici prvo smo sanirali krov, uredili svlačionice i sanitarne čvorove, pa su na red došli vanjsko malonogometno i košarkaško igralište i tribine - istaknuo je Mileta.

- Razvoj šibenske sportske infrastrukture bio nam je u fokusu tijekom protekle četiri godine i sretan sam što ćemo uređenje sportskog centra Ljubica staviti uz bok uspješnim projektima poput obnove dvorane Baldekin, uređenja igrališta na Šubićevcu, energetske obnove dvorane Miminac i izgradnje sportsko-rekreacijskog centra u Ražinama Donjim - dodao je.

Radovi su obuhvatili vanjsko igralište okruženo tribinama, koje će sada biti u potpunosti uređeno. Uklonjen je stari sloj asfalta s igrališta te je zamijenjen novim, obnovljena je javna rasvjeta, rekonstruiran je razvod oborinskih voda te su sanirane tribine.

Radovi su vrijedni preko 700.000 kuna, a inicijativa za uređenjem vanjskog igrališta Ljubica protekla je od predstavnika Gradske četvrti Crnica, kažu iz gradske uprave.