Izbornik
Naslovnica Gradovi
Uručeni ugovori za stipendije grada

Stipendije će dobivati 350 učenika i studenata

U PRORAČUNU Grada za stipendije je osigurano 314 tisuća eura
Foto: Vinkovci

Poslije provedenog javnog poziva svoje stipendijske ugovore za akademsku, odnosno školsku 2023./2024. godinu dobilo je ukupno 350 vinkovačkih studenata i srednjoškolaca, za što je u proračunu Grada osigurano 314 tisuća eura. Pravo na gradske stipendije imaju svi redovni studenti nakon upisane druge godine studija, a pravo na iznos od 100 eura mjesečno u sljedećih deset mjeseci ostvarilo je 290 studenata. Pravo na učeničku stipendiju u školskoj 2023./2024. godini u visini od 40 eura mjesečno ostvarilo je 60 učenika.

– Kada vidimo ovoliki broj mladih ljudi na jednom mjestu, a uz to znamo kako ćemo svima njima u određenoj mjeri olakšati daljnje školovanje, onda smo sigurni da godinu završavamo na najljepši način. Godinama nastojimo što većem broju naših studenata omogućiti dobivanje gradske stipendije te su Vinkovci zahvaljujući tome među vodećim gradovima u Hrvatskoj po broju stipendista – rekao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

Pročelnica Upravnog odjela društvenih djelatnosti Andrea Vinković pojasnila kako će ove godine gradske stipendije prvi put dobiti 120 studenata, dok će njih 170 nastaviti primati stipendiju na temelju prethodnih godina. Studente očekuje i blago povećanje samih iznosa, odnosno riječ je o "zaokruživanju naviše" jer su prethodnih godina dobivali stipendiju u iznosu od 700 kuna mjesečno, a u narednih deset mjeseci na račune će im sjedati 100 eura.

Iz gradske uprave ističu kako su studentske i učeničke stipendije samo dio izdvajanja za djecu, mlade i mlade obitelji kojima u gradskoj upravi pridaju veliku pozornost. Tako su ukupno 2593 učenika vinkovačkih osnovnih škola dobila vaučere za kupnju školskog pribora, a uručeno je 157 nagrada i priznanja učenicima i njihovim mentorima. U ovoj godini osigurani su i novi ugovori te veća primanja za ukupno 45 pomoćnika u nastavi i pet pomoćnika u vrtićima koji se brinu o djeci s poteškoćama. Od sljedeće godine raste naknada za novorođene bebe koja će po novom iznositi 300 eura za prvo, 400 eura za drugo i 500 eura za treće i svako sljedeće dijete.

PRORAČUN Međimurske županije usvojen je s 29 glasova za i tri suzdržana Najvažniji financijski dokument težak 91,8 milijuna eura Povećano 80% proračunskih stavki za razvojni zamah IMAMO DUGU TRADICIJU brojnih sportova: nogometa, košarke, vaterpola, veslanja, kaže Dario Kulušić, tajnik Zajednice sportova Grada Šibenika Šibenčani ponosni na sportske uspjehe u protekloj godini Grad je uložio velika sredstva u sportska borilišta koja su na visokoj razini U SKLOPU sinagoge trebala bi se urediti i reprezentativna koncertna dvorana koja će služiti za nastupe glazbenika, ali i polaznika koprivničke Umjetničke škole U sklopu sinagoge trebala bi se urediti i koncertna dvorana Jedina sinagoga koja je preživjela Drugi svjetski rat uskoro će zasjati punim sjajem