Izbornik
Naslovnica Gradovi Samobor
Grad Samobor i Zagrebačka županija potpisali ugovor za izradu projekta

Stiže idejno rješenje za dogradnju gimnazije Antuna Gustava Matoša

Foto: Marko Prpić/PIXSELL
Dobra vijest za srednjoškolce u Samoboru i njihove roditelje jest i da više neće morati kupovati udžbenike jer je Grad ove godine u proračunu  za tu namjenu osigurao 200.000 kuna

Gradonačelnica Samobora dr. sc. Petra Škrobot potpisala je sa županom Zagrebačke županije Stjepanom Kožićem sporazum 
vezan za idejno rješenje i idejni projekt za dogradnju gimnazije Antuna Gustava Matoša. Potpisani sporazum jedan je od preduvjeta da se projekt dogradnje gimnazije Antuna Gustava Matoša može financirati kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti.

Njime je utvrđeno i zajedničko financiranje izrade idejnog rješenja i idejnog projekta, za što će polovicu osigurati Grad, a drugu 
polovicu Zagrebačka županija.

– Zahvaljujem županu na potpisanom sporazumu te se veselim realizaciji svih projekata koji su u pripremi. Ovo je pravi primjer suradnje s nadležnim institucijama, kojem trebamo težiti za dobrobit grada i svih sugrađana – naglasila je gradonačelnica  Škrobot.

Dobra vijest za sve srednjoškolce u Samoboru je i da više neće morati kupovati udžbenike jer je Grad ove godine u proračunu  za tu namjenu osigurao 200.000 kuna.

– Vjerujem da će ova odluka biti od velike pomoći samoborskim srednjoškolcima i njihovim roditeljima, jer ćemo ih barem  malo financijski rasteretiti, posebice u ovo vrijeme kada troškovi života rastu – poručila je gradonačelnica Škrobot.

U kontekstu ulaganja u obrazovanje, Grad je u proračunu za ovu godinu izdvojio i 480.000 kuna za stipendije studentima. Ukupno 
će, podsjetimo, biti dodijeljeno 40 studentskih stipendija, što je pet više nego prošle godine, a mjesečni iznos povećan je s 1000 na 1200 kuna. Stipendije se dodjeljuju prema kriteriju izvrsnosti i socio-ekonomskog statusa te studentima glazbe.