Izbornik
Naslovnica Gradovi Rijeka
hvalevrijedan projekt

Stiže novac za uključivanje mladih s poteškoćama i invaliditetom u tržište rada

invalidska kolica
Foto: Slavko Midžor/Pixsell
Sredstva su namijenjena projektu Grada Rijeke 5. ansambl koji će se provoditi u partnerstvu s HNK Ivana pl. Zajca i u suradnji s Centrom za odgoj i obrazovanje Rijeka

Zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović u Zagrebu je potpisao ugovor s ministricom kulture Ninom Obuljen Koržinek i ministrom rada i mirovinskog sustava Markom Pavićem o dodjeli bespovratnih 797.785,15 kuna iz Europskog socijalnog fonda, a u sklopu operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali. Sredstva su namijenjena projektu Grada Rijeke 5. ansambl koji će se provoditi u partnerstvu s HNK Ivana pl. Zajca i u suradnji s Centrom za odgoj i obrazovanje Rijeka.

sport potpisano sedam ugovora Gotovo 16 milijuna kuna za javne potrebe u sportu u 2018.

Projekt 5. ansambl inicira uključivanje mladih s poteškoćama u razvoju i invaliditetom u tržište rada kroz pripremne kulturno-umjetničke aktivnosti koje će rezultirati usvojenim vještinama, radnim navikama i novim znanjima potrebnim za rad u kazalištu. Projekt započinje potpisivanjem ugovora i trajat će 18 mjeseci.

Projekt je vezan i uz provedbu projekta Europske prijestolnice kulture, kojem je jedan od ciljeva i doprinos povećanom i aktivnom sudjelovanju građana u kulturnim aktivnostima, s posebnim naglaskom na uključenje osoba s invaliditetom i drugih ranjivih socijalnih skupina.

Naime, ideja je da u HNK Ivana pl. Zajca, pod čijim krovom danas djeluju četiri profesionalna umjetnička ansambla, u dogledno vrijeme bude i 5. ansambl koji će okupljati osobe s posebnim potrebama po uzoru na slične primjere širom Europe, kao što je Blue Teapot Theatre Company iz Galwaya u Irskoj.

Uz suradnju s Centrom za odgoj i obrazovanje Rijeka, čiji su polaznici mladi s poteškoćama u razvoju i invaliditetom, bit će ostvarena i suradnja s Udrugom Rijeka 21, čiji su članovi su mladi s Downovim sindromom, priopćili su iz gradske uprave.

Vojko Obersnel Novo mjesto za Muzej grada Rijeke Rekonstrukcija bivše riječke Šećerane počinje u ožujku