Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
čak tri nova jubilarca u crvenom križu

Stjepan Lončar krv dao već 200. put

Foto: Crveni križ
Stjepan je mnogo puta odlazio i u Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu u Zagreb na separator dajući krv na hitni poziv

Na akciji dobrovoljnog davanja krvi prošli tjedan Gradsko društvo Crvenoga križa Koprivnica dobilo je čak tri nova jubilarca. Riječ je o Božidaru Kozuliću i Zoranu Matovini koji su krv tog dana dali 100. puta, a rekorder Stjepan Lončar dragocjenost koja život znači nesebično je darivao već 200. put.

vrijednost oko milijun kn Bazeni grade solarnu elektranu

Inače, Stjepan Lončar je redoviti dobrovoljni davatelj krvi, ali je mnogo puta odlazio u Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu u Zagreb na separator dajući krv na hitni poziv.

Lončar je, među ostalim, predsjednik Kluba 100 dobrovoljnih darivatelja krvi Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije koji je 200. darivanjem krvi iskazao humanost i plemenitost. U Gradskom društvu kažu kako su iznimno ponosni na Stjepana, koji je ujedno član županijskog i gradskog Odbora Crvenog križa te član Interventnog tima, uvijek spreman pomoći u svakoj situaciji. Božidar Kozulić rođen je 1958. godine u Varaždinu gdje je još u srednjoj školi počeo s dobrovoljnim darivanjem krvi. Od svojeg zaposlenja 1976. godine u Hrvatskoj elektroprivredi u Koprivnici stalni je dobrovoljni darivatelj krvi. Živi u Koprivnici, oženjen je i otac dvoje djece, a supruga i sin također su dobrovoljni darivatelji krvi.

Zoran Matovina iz Koprivnice prvi je put dobrovoljno darivao krv još 1983. godine, također u srednjoj školi. S darivanjem je nastavio zaposlenjem u tvornici Hartmann 1983. godine, gdje se pridružio velikom broju kolega koji su se redovito odazivali akcijama. Svojim je primjerom poticao mlade za darivanje krvi, a to čini i danas.

projekt europske unije wifi4eu Od ovog tjedna besplatan bežični internet po Koprivnici

Svoju humanost i ljudskost dobrovoljni darivatelji krvi dokazali su više puta. Na prošlotjedne akcije darivanja krvi odazvao se velik broj darivatelja koji su dali gotovo stotinu doza krvi. Sve akcije održane su uz propisane mjere zaštite, naveli su u Gradskom društvu Crvenoga križa Koprivnica.