Izbornik
Naslovnica Gradovi Osijek
Teniski spektakl od 9. do 22. svibnja

Stotinjak svjetskih tenisača i tenisačica na ITF Osijek Open

Foto: Osijek
– Osijek je grad sporta koji u tenisu ima stoljetnu tradiciju, prvi je teniski klub u gradu osnovan 1919. godine - rekao je gradonačelnik Ivan Radić

Stotinjak svjetskih tenisača i tenisačica boravit će u Osijeku od 9. do 22. svibnja, kada će se na ITF Osijek Openu nadmetati za nagradni fond od 25.000 dolara.

– Osijek je grad sporta koji u tenisu ima stoljetnu tradiciju. Prvi teniski klub osnovan je 1919. godine. Možemo se pohvaliti da smo prvi grad koji ima javni teniski teren za sve građane, a u suradnji s našom proslavljenom tenisačicom i ambasadoricom sporta Donnom Vekić radimo i drugi na Jugu II – rekao je osječki gradonačelnik Ivan Radić najavljujući turnir.

– Najveća je dobrobit što će naši teniski talenti moći nastupiti na turniru i putem pozivnice. Tu su i turističke brojke koje u zadnje vrijeme ostvarujemo, a kojima će turnir doprinijeti – istaknuo je Radić.

Zahvalivši Gradu i Županiji na novčanoj potpori kojom se nagradni fond podigao s 15 na 25 tisuća dolara, izvršni direktor HTS-a Vladimir Jovanoski naglasio je da će to tenisačicama omogućiti i veći broj bodova za ATP turnir. Ante Brnić, predsjednik TK Tennis Talents Osijek, kazao je da je ITF Osijek Open 2022. u samom vrhu svjetskog tenisa.

U Osijek stižu igrači s tri različita kontinenta, “što neizmjerno doprinosi prepoznatljivosti grada Osijeka, njegove kulture i gastronomije u svijetu”.