Izbornik
Naslovnica Gradovi Đakovo
Sedmo izdanje popularnog turnira okupilo 150 natjecatelja svih uzrasta i puno više navijača

Streetball Đakovo opet ostavio publiku bez daha

1/2
Foto: Đakovo
Vremenska prognoza nije bila naklonjena organizatorima pa su najatraktivniji dio turnira za završnicu morali preseliti u Gradsku nastavno-sportsku dvoranu

Košarkaški klub Đakovo u sklopu Đakovačkog ljeta 2022 i ove je godine na Trgu J. J. Strossmayera priredio pravi festival 3x3 ulične košarke i sporta. Sedmi po redu Streetball Đakovo 2022 uz Osječko u cjelodnevnom je programu okupio oko 150 natjecatelja i sudionika svih uzrasta iz cijele Hrvatske i susjednih nam zemalja.

Olimpijski sport

Ovaj novi olimpijski sport s dugom tradicijom basketiranja pod koševima privukao je u Đakovo brojnu publiku i još jednom pokazao atraktivnost kojom privlači mlade i stare, a što je najvažnije, promovira zdrav način života i suvremenom urbanošću daje više od natjecateljske neizvjesnosti.

Upravo je prvi dio programa turnira u kojem su nastupili najmlađi i u kojem je organiziran jedan od rijetkih ženskih turnira 3x3 košarke na ovim prostorima, pokazao sve bogatstvo i vrijednost događaja za zajednicu u sportskom i turističkom smislu. Grad Đakovo i Turistička zajednica grada Đakova glavni su pokrovitelji turnira.

Streetball Đakovo 2022 uz Osječko u prvom dijelu programa sastojao se od natjecanja u kategorijama početnika, mlađih kadeta, kadeta i djevojaka. Prvo mjesto u kategoriji početnika pripalo je KK-u Borik iz Bjelovara, drugo mjesto ekipi Team Galaxy iz Đakova, a treće mjesto osvojila je ekipa “Nije bitno”. U kategoriji mlađih kadeta osvajači prvog mjesta Osječani su iz ekipe “Tri i po šutera”, drugoplasirani su Mlinari, a treće mjesto pripalo je Kumovima.

Kod najbrojnijih kadeta prvo mjesto pripalo je ekipi  Pčelice, drugo Barišićevcima, a treće mjesto slavonskobrodskoj momčadi Marsa. Ženski dio turnira atraktivnom košarkom obilježile su prvoplasirane Varaždinke iz ekipe Centarski šut. Drugo mjesto pripalo je ekipi Antique (Horjan, Raić, Pfeifer, Krajinović) iz Đakova kao i treće mjesto koje su osvojile Basketašice (Pitinac, Fekete, Samardžić).

Drugi dio Turnira obilježen je sportskom i vremenskom neizvjesnošću.

Ni vrijeme nije ništa pokvarilo

Vremenska prognoza nije bila naklonjena organizatorima pa su najatraktivniji dio turnira za završnicu morali preseliti u Gradsku
nastavno-sportsku dvoranu, ali ta okolnost nije umanjila vrijednost i kvalitetu završnice koja se ove godine mogla pratiti i u
izravnom prijenosu na jednoj nacionalnoj televiziji. Seniorska kategorija okupila je osam momčadi iz nekoliko država.

Zagrebačka ekipa Crne guje u sastavu Hrvoje Puljko, Ivan Svoboda, Jure Gunjina i Stipe Krstanović u finalnoj utakmici bila je bolja od Tutti Fruttija u sastavu Abudlgani Ahneljić, Danilo Tomić, Goran Došan i Mudžahid Smajlović rezultatom 22:14, te tako zasluženo odnijela pobjednički pehar. Osvajači trećeg mjesta su 3x3 Intercity u sastavu Antun Hrkač, Karlo Pandur, Filip Vranješ i Roman Čimbur.