Izbornik
Naslovnica Gradovi Karlovac
Advent u Karlovcu od 17. do 31. prosinca nudi čak 60 programa, nastupe, koncerte

Sudjelujte u Adventskoj utrci, pjevajte s Nenom Belanom...

Foto: Grad Karlovac
I doček Nove Godine održat će se kod Glazbenog paviljona uz ugostiteljsku i trgovačku ponudu

Manifestacija Advent u Karlovcu održat će se od 17. do 31. prosinca na Šetalištu dr. Franje Tuđmana, a programi će se odvijati na pozornici Glazbenog paviljona uz ugostiteljsku i trgovačku ponudu. Sadržaje Adventa upotpunit će i Gradsko klizalište kod Sokolskog  doma na kojemu će klizanje, tijekom održavanja manifestacije, biti besplatno.

Posjetitelje očekuje sadržajni prosinac uz bogat program kroz 14 dana, a potom i organizirani doček Nove godine.

Druga Adventska utrka

Program je podijeljen na dječju, obiteljsku i večernju cjelinu. Sastoji se od gotovo 60 nastupa, uz novogodišnji program. Poseban je naglasak stavljen na lokalne izvođače čime se nastoji prezentirati lokalna kulturna i zabavana ponuda te ostvariti obiteljsko ozračje i zajedništvo svih aktera okupljenih oko Adventa u Karlovcu.

Uz lokalne izvođače nastupit će i Neno Belan te sjajni Dino Dvornik tribute band. Na Glazbenom paviljonu očekuju nas i nastupi zborova, učenika i profesora Glazbene škole Karlovac, animatora i glazbenih sastava.

Ljubitelji sporta i rekreativci u subotu 18. prosinca mogu sudjelovati na 2. Adventskoj utrci Karlovac, a prijave su otvorene na https://www.utrka.com/utrke/adventkarlovac/2021/info/.

Svakog dana i najmlađi će uživati u raznim dječjim programima poput priča za djecu, animatorima, raznim predstavama, žonglerima, mađioničarskim nastupima i radionicama. Sve to popratit će ugostiteljska i trgovačka ponuda dostupna na prostoru oko Glazbenog paviljona i kod klizališta.

Doček Nove godine održat će se kod Glazbenog paviljona uz ugostiteljsku i trgovačku ponudu, a u Novu 2022. godinu Karlovčane će uvesti Gospodari Tambura i nezaobilazni novogodišnji vatromet prije kojih će zasvirati domaći bend Black&White.

Bogat program popratit će raznovrsna ugostiteljska ponuda karakteristična za ovo doba godine. Od slanih jela u ponudi će biti 
skandinavski burgeri, hot dogovi te hembakade krumpir, razne kobasice i ostale adventske delicije, dok će slatku ponudu krasiti 
popularne germknedle, fritule, švedski i norveški vafli, cimet rolice, palačinke i za najmlađe šećerne vate te kokice.

Osim uz kuhano vino družiti se može uz veliki izbor toplih koktela, vrućih čokolada, groga i čajeva.

U ponudi su i prigodni blagdanski pokloni te razni autohtoni karlovački suveniri kao što su “Karlovačka magla”, suveniri s motivima grada Karlovca i kulturne baštine, božićni ukrasi, čestitke, knjige, unikatni keramički predmeti i šalice te ručni radovi.

Programi Adventa trajat će svakog dana od 17 do 23 sata.

Vožnja Žitnom lađom

Osim Adventa u Karlovcu se tijekom prosinca nudi pregršt drugih događanja i doživljaja; od stvaranja uspomena šetnjom  i fotografiranjem uz foto kutke do posjeta Starom gradu Dubovcu, Aquatici, Paviljonu Katzler, besplatnih turističkih tura gradom, organizirane Samostanske ture subotom kod franjevaca, Obrtničkog božićnog sajma u  karlovačkoj Zvijezdi, adventske i božićne vožnje Žitnom lađom te bogatih kulturnih programa kazališta Zorin dom, Galerije Vjekoslav Karas…

Organizator manifestacije “Advent u Karlovcu 2021.” je Grad Karlovac, a izvršni organizatori su Turistička zajednica Karlovca i tvrtka Mladost. Glavni sponzor je Karlovačko, a sponzori su i Karlovačka banka, Žitoproizvod, Hrvatske šume, Odašiljači i veze, te Auto Hrvatska. Sve detalje potražite na https://adventukarlovcu.hr/ i https://visitkarlovac.hr/.

Gradonačelnik Damir Mandić poziva sugrađane i posjetitelje da sa svojim najbližima posjete Advent u Karlovcu uz želju da vrijeme Došašća unese u naše živote novo svjetlo zajedništva, ljubavi i nade.