Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
GRAD POTPISAO UGOVORE S DADILJAMA

Sufinancira se 11 obrta za čuvanje djece

Foto: Grad Koprivnica
Gradonačelnik dadiljama uručio ugovore

Prošli su tjedan u Koprivnici potpisani ugovori s vlasnicima obrta za čuvanje djece koji djeluju na području grada. Riječ je o ukupno 11 obrta – Točkica, Mali anđeli, Anđeli, Leptirić, Bakino dvorište, Iskrice, Dedo medo, Potica, Zvjezdice, Dječji raj i Beine.

ZAVRŠENO OPREMANJE Novo dječje igralište u Ulici Cinderišće

– Drago mi je da i ove godine kroz proračun imamo mogućnost biti vam partner i asistencija. Puno nam značite, dobivamo puno pozitivnih povratnih komentara od roditelja, a mislim da nam je to svima i najvažnije – kazao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

U gradskom proračunu u ovoj godini za financiranje djelatnosti dadilja planirano je ukupno 1,2 milijuna kuna. Visina sufinanciranja smještaja djece u obrtima ostaje ista, a ona iznosi 1000 kuna za dijete starije od godinu dana, 2000 kuna za dijete mlađe od godinu dana te 2000 za dijete s teškoćama u razvoju. Ugovore je vlasnicima obrta uručio gradonačelnik Jakšić, a prisutne su bile i zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec te pročelnica Ana Mlinarić. Prema posljednjim službenim informacijama od prošle pedagoške godine, Koprivnica je po broju obrta za čuvanje predškolske djece bila odmah iza Zagreba. U odnosu na broj vrtićke djece Koprivnica je prva.