Izbornik
Naslovnica Gradovi Sveta Nedelja
Fešta na Trgu Ante Starčevića u povodu zatvaranja ljetne manifestacije Domenikana

Sve generacije plesale na hitove 90-ih koje je puštao DJ Markez

Foto: Sveta Nedelja
– Puštao se hrvatski dance koji je tada žario i palio, ali i ostali svjetski hitovi. Bilo je tako zabavno da smo posljednjih pola sata morali imati i bis. Vidjelo se da ljudima fali zabave i druženja – prepričava DJ Markez

Britney Spears, Backstreet Boys, Vanna, trance legenda Darude... Samo neki su to od legendarnih izvođača koji su žarili i palili u
devedesetima, a njihovi su hitovi odjekivali Trgom Ante Starčevića u Svetoj Nedelji, gdje je održan veliki retro party “Kad će taj petak”.

Na 3D LED plesnom podiju plesali su i “milenijalci” i oni nešto mlađi, ali i stariji, a zabava je trajala sve do pola tri u noći. A beatove 90-ih zavrtio je DJ Alen Markez, inače i član Mjesnog odbora Svetonedeljski Breg. Organizatori i pokrovitelji ovog dijela programa Domenikane – ljeta u Svetoj Nedelji bili su Mjesni odbor Sveta Nedelja – Svetonedeljski Breg te Grad Sveta Nedelja i Turistička zajednica tog grada.

– Puštao se hrvatski dance koji je tada žario i palio, ali i ostali svjetski hitovi. Bilo je tako zabavno da smo posljednjih pola sata morali imati i nekakav bis. Vidjelo se da ljudima fali zabave i druženja – prepričava DJ Markez.

Cilj događaja bio je privući stanovnike na večernje druženje, no party je nadmašio očekivanja pa je okupio i ljude iz okolice. Bilo je roditelja u tridesetima i ranim četrdesetima, za čije je mladosti glazba 90-ih bila aktualna, no došli su i mladi koji su odmah prepoznali ritmove pjesama poput “Tek je 12 sati”, “Sandstorm” i “Hit Me Baby One More Time”.

– Bilo je i onih starijih. Sve su generacije plesale i zabavljale se. Planiramo nastavak, vjerojatno na temu sedamdesetih ili osamdesetih jer riječ je o pjesmama koje svi znaju. Disco, novi val, rock... Ima tu svega. Još planiramo kad ćemo to pripremiti jer je Sveta Nedelja puna događaja u nadolazećim tjednima – poručuje DJ Markez.