Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA KOPRIVNICE

Sve gradske tvrtke lani su poslovale pozitivno, oporba nije imala primjedbi

Foto: Robert Mihaljević
Gradonačelnik Mišel Jakšić naglasio je da su sve gradske tvrtke poslovale pozitivno, unatoč pandemijskim okolnostima i na tome im svakako treba čestitati jer su pokazale odgovornost i racionalnost

Gradsko vijeće Koprivnice gotovo bez rasprave usvojilo je izvještaje o radu gradskih tvrtki u protekloj godini. U fokusu je bilo pandemijsko poslovanje koprivničkoga Komunalca koji je lanjsku godinu, unatoč svim  izazovima, završio u plusu.

Prema financijskom izvještaju, Komunalac je lani ostvario 52,7 milijuna kuna poslovnih prihoda, što je 2 posto više nego godinu prije, a neto dobit iznosila je 473.000 kuna i bila je 50-ak posto veća. Tijekom lockdowna prošlog proljeća i zime tvrtka je gubila prihode na Gradskim bazenima, sportskim objektima, ugostiteljskim i drugim prostorima koje daje u zakup, u Domu mladih, javnim parkiralištima.

Komunalac je tijekom prošle godine prosječno zapošljavao 206 radnika, isto kao prethodne godine. Prosječna neto plaća iznosila je oko 5300 kuna i bila je za oko 200 kuna veća u odnosu na 2019.

HNS-ov oporbeni vijećnik Goran Pakasin upozorio je na niske prosječne plaće u Komunalcu i opasnost od deficita radne snage.

Gradonačelnik Mišel Jakšić naglasio je da su sve gradske tvrtke poslovale pozitivno, unatoč pandemijskim okolnostima i na tome 
im svakako treba čestitati jer su pokazale odgovornost i racionalnost. Posebno je zadovoljan činjenicom da poslovni centar 
Pevec već drugu godinu zaredom ostvaruje solidan plus.

Riječ je o spornoj kupnji kompleksa kreditom, zbog čega je oporba godinama žestoko prozivala gradsku vlast. Centar je danas popunjen i ubire znatne prihode od zakupa.

Kad je riječ o minusu Gradskih bazena Cerine, gradonačelnik podsjeća da je to bilo očekivano jer su dobar dio godine bili zatvoreni zbog epidemioloških mjera. Gubitak se nije mogao izbjeći, ali on nije za sobom povukao i cijeli sustav Komunalca.

Na dnevnom redu bili su i izvještaji o poslovanju poduzeća Koprivničke vode, REA Sjever, Enter, Sportskog dioničkog društva RK Podravka, ali su prošli bez rasprave iz oporbenih klupa.