Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Mirovinski zavod

Sve više novih radnih mjesta na području Koprivnice

Foto: Grad Koprivnica
Pojačana gospodarska aktivnost na području grada, prije svega u prerađivačkoj industriji, utjecala je na veću potražnju za radnicima u tom sektoru

Prema podacima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, potkraj lipnja ove godine na području Koprivničko-križevačke županije bilo je oko 34.300 prijavljenih osiguranika mirovinskog, što je 700 više nego početkom siječnja.

Najveći rast broja zaposlenih na sjeveru ostvaren je u toj i u Varaždinskoj županiji u kojoj je broj zaposlenih od siječnja do kraja lipnja veći za tisuću. Na području Bjelovara i Virovitice ima po 600 radnika više, a u Zagorju i Međimurju po 400.

Koprivnica u top 10 gradova po povlačenju novca iz fondova EU Rekordna godina: dosad je iz EU povučeno gotovo 11 milijuna kuna za 15-ak projekata

Prema neslužbenim informacijama, većina od oko 700 novih radnih mjesta otvorenih od siječnja do lipnja u Koprivničko-križevačkoj županiji odnosi se na područje grada Koprivnice. Pojačana gospodarska aktivnost na području grada, prije svega u prerađivačkoj industriji, utjecala je na veću potražnju za radnicima u tom sektoru.

U odnosu na siječanj, podaci HZMO-a otkrivaju da su rasle i prosječne mirovine, i to za 30-ak kuna. Najniže mirovine na sjeveru imaju Međimurje (2140 kuna) i Virovitica (2160), a najviše Varaždin (2370) i Zagorje (2290 kuna).

Na području Koprivničko-križevačke županije prosječna mirovina potkraj lipnja iznosila je oko 2200 kuna i bila je za 30 kuna veća nego u siječnju ove godine.

Renesansni festival Isprobat će se 20 sprava za mučenje